26. syyskuuta 2008

Räikeää

Piki:
"Mitäs tuolla kattoamppelissa oikein on? Pitäisköhän hypätä ja tsekata?"

"Haa! Sehän oli mun lelutiikerini. Kuka sen tonne ylös oli piilottanut?"

"Äääh. Vanha lelutiikeri. Ja kutittaa korvan takaa"Indy:"Evvk."

Ja kuvauksen varsinaisena aiheenahan oli vihdoinkin valmistunut huivi. Tämä tällä värityksellä neulottu on nimeltään Elämä. Mutta itse mallia olen kutsunut Tilkuksi.

Malli: Tilkku. Tässä huivissa on Fifin mallikuvio, mutta tämän voi toteuttaa melkeinpä mistä vaan kolmiohuivimallista (tai mikä estäisi neulomasta jokaisen kolmion eri kuviolla!). Voisi tehdä pienempiä palasia tai isompia. Voisi tehdä torkkupeiton. Voisi tehdä pitsireunuksen. Voisi vaikka mitä. Palat on siis neulottu yksitellen ja samalla yhdistetty toisiinsa. Kaikki on aloitettu kapeasta kärjestä, osa kiinnitetty toisesta sivusta, osa yläreunasta (kolmen puikon päätelyllä), muutama aloitettu suoraan edellisen kapeasta kärjestä.

Lanka: punainen Novita Rose Mohair, vihreät (kolmea eri sävyä) Kitten Mohair. Tästä voisi tulla aika tyylikäs (ainakin paaaaaaljon tyylikkäämpi kuin tämä räikeä ilotulitus) esim. eri harmaan sävyissä. Muuten, miten Rose on 50 g = 190 m ja Kitten 50 g = 165 m, mutta Rose tuntuu tosi paljon paksummalta kuin Kitten neuloessa? Ja Rose on ensimmäinen mohair jonka purkamisesta minä en tykkää. Laatu? Lankaa meni 159 g.

Puikot: 4,5 mm Knitpicksit.

Käyttötarkoitus: Kotisohvalöhöämiskietoutuminen.

Ps. Kiitos eilisistä kommenteista SNY ja muut. Eilen oli absurdi olo. Tänään elämä palautui normaaliksi. Tietysti keskustelua, analysointia, palaveria, vielä vähän keskustelua ja vakavia naamoja. Mutta normaalia koulutyötä.