21. helmikuuta 2010

Tyytyväinen

Viime postauksessa vaivannut neuleblokki on väistynyt. Sain salaisen projektin valmiiksi - kuvaaminen tosin osoittautui jälleen kerran haastavaksi. Niitä kuvia näette ja aatoksia kuulette kunhan paketti on matkannut toiselle puolelle Suomea.

Tänään valmistui toinenkin neule. Kokoussukat. En muista milloin aloitin nämä, mutta ainakin tammikuun puolessa välissä Kipakoiden tapaamisessa näitä jo neuloin. Lähinnä siis kokouksissa, mutta nyt eilen ja tänään päätin saada valmiiksi, jotta pääsen tekemään kipeästi kaivattuja lapasia. Mulla ei enää ole kuin parit ehjät lapaset ja koska käytän aina kaksia päällekkäin, on tilanne liki katastrofaalinen!


Malli: Devon (Sock Innovation by Cookie A. - Jo kolmannet sukat tästä kirjasta, joten on hintansa väärtti.)
Lanka: Wollmeise Twin, väri Ruby Thursday (ja tätä väriä ostan erittäin mielelläni lisääkin!), menekki tasan 100g.
Puikot: 2,5 mm (Oisin kyllä voinut vannoa, että 2,25 mutta tarkistaminen näköjään kannattaa.)


Valkoinen pläntti alemman sukan kiilakavennuksissa on joku roska. Ihana malli - oppi nopeasti ulkoa, mutta ei käynyt tylsäksi. Joustaa kivasti.


Väri on oikeampi näissä alemmissa kuvissa. Vaihdoin välillä kameraa, kun en saanut ensimmäisen asetuksia toimiviksi.

Ainoa hiukan omituinen piirre näissä sukissa on varren pituus. Ensimmäisessä sukassa, kokoushuumassa, mennä posotin vaan eteenpäin ja yhtäkkiä tajusin kerrankin neuloneeni ohjeen mukaisen varren pituuden. Se jää hassusti pohkeen puoliväliin. Katsotaan, toimiiko tällainen pituus vai ei.

Joka tapauksessa nämä pääsevät heti käyttöön, sukkapula on krooninen. Pula johtuu tietysti siitä, etten suostu käyttämään kaupan sukkia kuin pakkotilanteessa (ja jumpassa). Ja nailonit on kai pakko vetäistä jalkaan mekon kanssa kesäkelillä. Wollmeise twin on toistaiseksi kestänyt edellisissä sukissa hyvin, mutta kyllä kaikki sukat kuluvat tällä käytöllä jossain vaiheessa puhki. Tavallaan se surettaa, erityisesti jos oli tosi kiva lanka ja mieluinen mallineule, mutta ainahan voi tehdä uusia :)