23. toukokuuta 2010

Kansainvälistä

Suomi on kuulemma kaunis, ihana. Ihmiset ystävällisiä ja kielitaitoisia. Sää aivan mahtava (onko tämä tällainen helle normaalia?). Millaista talvisin on? Ruoka todella hyvää (mitään "pahaa" ei ole tullut vastaan). Kertakaikkiaan upea reissu.

Näin kommentoivat HZG-lehden lukijamatkalaiset. Hollantilaisia käsityöharrastajia lehden päätoimittajan kera. 25 innostunutta naista. Suurin osa puhui mainiosti englantia, joten vain hetkeä ennen Hilja-laivaan astumistamme minuun iskenyt paniikki ei päässyt valloilleen. Risteilimme ensin Päijänteellä (Heh, edellisen kerran olen ollut sisävesilaivalla risteilemässä 70-luvun lopussa!) ja tietysti neuloimme. Hollantilaisista kohtuullisen moni kävi kyselemässä, että miksi me kaikki neulomme pyöröillä? Useamman kerran illan aikana.

Päädyimme Savutuvan Apajalle, jossa innokas isäntä ja showmies esitteli paikkaa, kertoi vitsejä ja johdatti lopulta meidän perinteisen suomalaisen ruokapöydän ääreen. Upea paikka, juuri sopiva meille.


Illan mittaan valuimme ihanaan kesäaurinkoon pihamaalle. Neuloimme, juttelimme, nautimme. Otettiin paljon kuvia, pohdittiin niin käsityö- kuin luontosanojakin eri kielillä (rentukka on sitten kingcup ja marsh marigold). Suuri toive on, että voi kun joku käsityölehti tai matkatoimisto innostuisi järjestämään vastaavia matkoja myös suomalaisille harrastajille! Suomeen ja muualle maailmaan. Aivan varmasti löytyisi asiakkaita.