6. marraskuuta 2011

Suosittelen

Suosittelen lämpimästi.
1. Kirkasvalolamppu. Omani on sellainen, jota voi himmentää eli se toimii myös tavallisena valaisimena. Olen vakuuttunut sen tehosta reilussa viikossa. Herääminen on helpompaa, vaikka tämä ei ole sarastusvalo. Herään ihan normaalisti ja aamutoimien jälkeen, istun syömään ja lukemaan spostia ja Ravelryä sen valoon. Jotenkin vaan elämä tuntuu helpommalta. Tosikoitos, eli marras-joulukuun pimeys on kyllä vasta edessä.

2. Simon's Cat in Kitten Chaos. Kolmas kirja taitavalta piirtäjältä, joka todella tietää ja tuntee elämää kissojen kanssa. Nauraa rätkätin ääneen sohvalla tätä lukiessani ja voisin lukea saman tien uudestaan. Aivan ihana!

3. Uitamon tuvan vaalea glögi. Tätä vaan ei taida kovin monesta kaupasta saada. Pehmeää, maukasta. Korvaa tätä nykyä teen.

4. Laiskottelu. Perjantaina ei huvittanut siivota - en sitten siivonnut, vaihdoin vaan lakanat ja otin uuden untuvatäkin käyttöön. Lauantainakaan ei huvittanut siivota (ja sitä voi perustella pyhäinpäivällä) - en sitten siivonnut, laitoin namiruokaa ja röhnötin sohvalla kirjojen ja herkkujen kera. Sunnuntainakaan ei huvittanut siivota - en sitten siivonnut, vaan neuloin, käänsin ja kohta luen aineita. Tuloksena perin pohjin levännyt olo.


Ehkä suosittelen, en vielä tiedä varmaksi. Death Comes to Pemberly. P.D. James on ollut jo kauan, kauan yksi lempikirjailijoistani. Rakastuin Pride and Prejudiceen jo lukiessani sen ensimmäisen kerran teininä. Ja BBC:n legendaarinen tv-sarja ♥ Tämä kirjaa yhdistää nämä kaikki. Olen vasta alkupuolella menossa, kirjoitustyyli toisaalta sopii ajan tyyliin, toisaalta tuntuu aavistuksen jäykältä. No, kerron lisää kun saan luettua kokonaan.