28. huhtikuuta 2008

Kummallista

Ensin kiitokset koneneuvoista - heti piti ottaa akku pois, parikin kertaa, mutta ei auttanut.... Uusi kone on tilattu aika monen tuskallisen tunnin jälkeen. Tuskallisia siksi, että nettiä piti selata, selata, selata ja selata, eikä mieleistä meinannut löytyä. XP-koneita löytyy, mutta päätin olla rohkea (saatan katua tätä) ja otin Vistan. Senhän voi aina hävittää ja laittaa Linuxin. Linuxia onneksi osaan kyllä käyttää. Mutta - miksi AINA kun ostaa/tilaa jonkin (teknisen) vempaimen (auto, pesukone, tietokone, asunto....), pari tuntia tai pari päivää sen jälkeen näkee lehdessä tai jossain joko saman vempaimen huomattavasti halvemmalla tai paljon paremman version samalla hinnalla? Joo, näin kävi taas. Nyt kieltäydyn näkemästä tietsikkamainoksia yhtään missään. Tosin kirjoitin (vanha ja uskollinen talvelta -95) menee myös uusiksi - nykykoneissa ei enää ole rinnakkaisporttia. Monitoimikone?

Noro-ohjeesta taas. Ihmettelin hihoja aloittaessa niiden leveyttä -leveät ovat. Nyt olen neulonut kaaviokuvan mukaan hihojen puoliväliin ja yhtään levennystä ei ole tullut vastaan. Piti siis lukea ohje kokonaan (en ikinä opi lukemaan ohjetta kokonaan heti alussa...). Hihoissa EI ole levennyksiä ollenkaan! Hihapyöriö kyllä. No, kerta se on ensimmäinenkin.

Yritin just äsken ottaa (rupukamerallani, mutta nyt tietsikan takia uuden osto lykkääntyy) kuvan pihalla näkyvästä maisemasta. On aika erikoinen sääilmiö - kaunis. Kuvitelkaa keväinen suht harva metsä, silmän korkeudella lähinnä paljaiden koivujen ja kuusien runkoja. Ruskeaa ja vähän vihreää. Ja takana järvi. Jäät lähtemäisillään. Jäältä nousee todella tiivis valkoinen sumu ja se jää leijumaan jään päälle. Aavemaista.