26. huhtikuuta 2008

Mohair

Haa! Noron etukappaleet valmistuivat, hihat on aloitettu. Joskus.... Toivottavasti pian... Ohjeessa kyllä olisi rukkaamisen varaa, etu- ja takakappaleiden joustineulekuvio ei osunut olkapäillä yksiin. Perfektionisti valittaa. Tosin myönnetään, että myös lanka (käsinpätkävärjätty) aiheuttaa samanlaista "ei-osu-yksiin" sähellystä sivusaumoihin. Ehkäpä voin elää näiden sähellysten kanssa ;) Yritin sovittaakin, tekemällä pikasivusaumat pyöröpuikoilla. Ehkä teen erilliset nappilistat lisäleveydeksi. Ja kaulusta voisi vähän muokata...

Nukuin pommiin. Olen yleensä raivostuttavan aamuvirkku, mutta tämä talvi on ollut poikkeus. Tänä aamuna luin Hesarin ja menin loikoilemaan, tarkoituksena just kohta lähteä Jkylään neulomaan. Nukuin yhteentoista. En viitsinyt lähteä ajamaan, vaan kävin ruokakaupassa ja mentiin kattien kanssa nautiskelemaan kauniista ilmasta. Kuva eiliseltä. Indyn lempikivi.

Kävin myös lankakaupassa.... Valkoista mohairia - jota mulla itse asiassa oli jo! Mutta kun sain loistavan ajatuksen kevätjuhlaa ajatellen, ja tuo mohair mitä kaapista löytyi, ei olisi riittänyt. Nyt pitäisi vain löytää aikaa.

Testasin tänään neulomista takapihalla. Kannoin tuolit ja pöydän. Pyyhin talven pölyt, asetuin mukavasti. Muuten kiva ja jopa nautinnollista, mutta korvan juuresta ikkunan sisäpuolelta jatkuvasti kantautunut raivostunut:"Miauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!" vähän rajoitti elämystä.