7. toukokuuta 2008

Kummallista

Varmaan yksi suosikkiotsikoistani tuo kummallista. Mutta elämä on!

Kummallista 1. Joskus maaliskuussa Yahoon Neulontalistalla oli juttua Vogue Knittingin tilaamisen vaikeudesta. Maiden joukosta ei nimittäin enää löydy Suomea (ja montaa muuta). No, en muista kuka, mutta joku ihana ihminen huomasi, että lahjatilauksen voi yhä tehdä Suomeen. Niinpä tein lahjatilauksen itselleni! En saanut minkään maailman vahvistusta spostiin, enkä mitään muutakaan viestiä. Huhtikuussa rantautuneessa Visa-laskussa ei ollut VK:ta, joten päättelin tilauksen menneen harakoille. Mutta tänään oli tullut kevät/kesä-lehti! Tosin kirjekuoren osoitelapussa (jonka muuten otan varmuuden vuoksi talteen) lukee WIN07? Kiva kun tuli kuitenkin, on noita Ameriikan maan neulelehtiä vähän eri asia lukea - siis ihan oikeita artikkeleita niin kuin jossain oikeassa, vakavasti otettavassa lehdessä. Milloinkahan IK tulee? Huomenna?

Kummallista 2. Tee-se-itse mentaliteetti tai itsepalvelu, ihan miten vaan rantautuu myös tietokoneisiin. Soitin piruuttani tämän koneen myyneeseen puulaakiin ja valitin ihan vain periaatteesta. Koneen mukana ei nimittäin tullut yhtään ainutta CD:tä tai DVD:tä. Se kuuluisa "käynnistyslevyke" tai "asennuslevy"tai nykymaailmassa "tehdasasetustenpalautuslevy" (kaamea sana) pitää tehdä itse. Entä jos se minun tekeleeni ei toimikaan? Toivottavasti sitä ei ikinä tarvita.... Koputan puuta, ja olen sormet ja varpaat ristissä! Olisi tuosta levyjen itse tekemisestä voinut mainita toimitusehdoissa tai koneen esittelyssä - kuluttaja-asiamiehenkin mielestä. Mutta kuulemma koneiden esittelytiedot tulevat koneiden valmistajilta suoraan.... Onhan ne kuitenkin laitettava myyjän sivuille, joten...

Mammani oli tänään kaihileikkauksessa. Kuulemma meni ihan hyvin. Yleensä leikataan vain toinen silmä, mutta nyt oli laitettu myös toinen silmä jonoon, nähtävästi näkö oli ehtinyt mennä niiiiin huonoksi. Ja mokoma isoäiti oli taas eilen ollut kepin kanssa kauppareissulla, vaikka kaikki mahdolliset ihmiset ovat kieltäneet ja käskeneet ottaa rollaattorin. Eikä kertonut itse minulle, kuulin kiertoteitse. Olen värvännyt veljen menemään Mammaa hoitamaan tänä viikonloppuna, jotta itse pääsen kehräämään!

Tiitsalle ja Lankakomerolle suuret kiitokset tietokonevinkeistä! Heti kun ehdin (huomenna) testaan molemmat!

Tietokoneisiin liittyy kummallista 3. Tänään töissä, tunnit jo ohi, suunnittelin huomista, kuten myös työkaverini vieressäni. Siinä välissä oli ihan pakko vilkaista spostit ja vähän blogilistaakin.... Ja pauhasin ääneen blogilistan hieman metsään menneestä uudistuksesta. Ja samaan hengen vetoon pohdin myös ääneen tuota lauantain kehräystä, pääsenkö vai enkö? Työkaverini purskahti nauruun, sanoi minua hassuksi! Kun on niin ääripään asiat, modernia ja perinteistä, mielessä yhtä aikaa!