19. elokuuta 2008

Me

Nämä kuvat on omistettu Lennulle, kiitokseksi!

Ensin Herra Indy isottelija, läskimaha ja jäyhä jukojärveläinen. Ei halua kuvaan, menee karkuun salamaa, eikä niin oikein välitä silityksistä tai harjauksestakaan. Ruoka kyllä kiinnostaa, vähän liikaakin - tosin vain ja ainoastaan oma sapuska, ihmisten ruoat ovat kummallisia ja epäilyttäviä. Omalle kupille pitää rynnätä aina ensimmäisenä ja ahnehtia mahdollisimman paljon ruokaa kerralla. Ulkomaailma on myös mielenkiintoinen juttu. Intohimona rönsylilja. Aamu-uninen, nukkuu aina emännnän jaloissa. Haistaa aina leluhiiripaketit kaupan kasseista. Tykkää korkeista paikoista - esim. stereon päällä on kiva nukkua, pudonnut vain kerran ;) Tykkää myös haistella ihmisten hengitystä.... Rrrrakastaa vesiletkua pihalla.

Toinen Herra, Piki pikkuinen, lellivauva. Sylihirmu, kurraaja, nukkuu kainalossa ja lutkuttaa toisinaan minun peukaloani. Pelkuri ja arkajalka - Taijaa tosin pelkäsi vähemmän kuin ketään vierasta koskaan! Kyllä neulojan kissa neulojan tunnistaa... Herkuttelija, nuolaisi tänään mm. voideltua piirakkavuokaa minun selkäni takana ;) Tykkää myös esim. likoamaan jätetystä (ei pesuainetta, vain vettä) hernekeitto- tai pinaattikeittokattilasta juomisesta. Rrrrrakastaa syvästi kukkivia kukkia. Syö kerralla vähän, mutta käy useammin syömässä. Aamuisin töihin lähtiessäni herra heittäytyy selälleen eteisen lattialle, mieluiten oven eteen ja vaatii hellittelyä. Kumpikaan ei välitä telkkarista, mutta Piki jaksaa ihmetellä vessan vetämistä todella lähietäisyydeltä loputtomiin asti.

Kummassakin on tutkimusmatkailijan piirteitä. Tässä Piki sivupöydällä, toivorikkaana matkalla kohti keittiön isoa kaappia - siellä on kissojen muonat. Huomatkaa langat kipossa ja lattialla näkyvät juuri ja juuri pienet tennispallot kissojen ruokakupissa - kun ruoka loppuu on lelut kannettava kuppeihin mielenosoitukseksi! Tai kun leikki jää kesken nälän takia, pitää lelut ottaa mukaan, ettei toinen vie....

Tänään koulun oma kässäkerho rantasaunalla. Ihana ilta, leppoisaa seuraa, herkkupiirakoita (jokainen oli tehnyt erilaisen piirakan eri aineista! Neljä suolaista ja kolme makeaa), takkatuli, neule (tosin näköjään vain kolmella seitsemästä osallistujasta, mutta ei sillä niin väliä), rento, raukea, onnellinen. Karvalapset odottivat makkarin ikkunassa kun tulin kotiin... Ensimmäinen hiha kainalossa, huomenna aloitan toisen. Kaarrokeneule siis tulossa ihan ensimmäistä kertaa ikinä!