30. syyskuuta 2008

Onkelma

Äh. Kauhea dilemma. Tai oikeastaan trilemma?? Eli mitä tekisi tulevana lauantaina.

Vaihtoehto 1. Ajan yksin Seinäjoelle ja takaisin. Asiaa puoltavat messut, käsityöhinku, ajamisen ilo, ehdoton langan/kuidun tarve (sormet on selän takana ristissä) ja mahdollinen blogitapaaminen. Haluaisin niiiiiin tavata muita käsityöhulluja (välillä olo on yksinäinen tämän asian suhteen). Alunperin piti mennä mikkeliläisten bussilla, mutta kun eivät mennessä menekään Pettuveen kautta... Ei kukaan haluaisi kyytiin seuraksi? Asiaa vastustavat kallis bensa, pitkä matka ja älytön väsymys.

Vaihtoehto 2. Jkylässä olisi MäkiMatissa neuletapaaminen. Asiaa puoltavat ihana neuleseura, yhtä käsityöhullut ihmiset, shoppailun mahdollisuus. Asiaa vastustavat kyllästys ajaa taas Jkylään (seuraavana viikonloppuna samaa reittiä Mikkeliin) ja älytön väsymys.

Vaihtoehto 3. Löhöän kotona kattien kanssa. Asiaa puoltavat katit, älytön väsymys ja kiire. Asiaa vastustavat käsityögeenit.


Neulottu on, mutta kun on kaksi työtä aktiivisena, kumpikaan ei valmistu. Eikä se kolmas, johon ei ole koskettu pariin viikkoon. Eikä se neljäs johon ei millään löydy ohjetta. Tai siis löytyi yksi, mutta. Eli lankana Smart - sitä on vain 300g, tosin kaupasta saa lisää, ehkei samaa värierää, mutta voihan ostaa toista (kolmatta) väriä. Ohje puuttuu. Löysin muinaisesta Käsityölehdestä yhden vauvan haalarin juuri tälle langalle, mutta pienin koko on ½-vuotiaalle. Tarvitsisin 3-4 kk ohjeen. Vai, sanokaas te asiantuntijat: äiti toivoo paksua neulehaalaria, jota voisi pitää kevättalven, kevään kauniilla ilmalla. Lapsi syntyy (oletettavasti) joulukuun alussa. Kävisikö koko ½-vuotias?