6. syyskuuta 2008

Mli

Yöllä heräsin puoli kolmelta ukkosen paukaukseen. Aamulla heräsin epämääräisen kuuloiseen äheltämiseen ja soheltamiseen. Katzit olivat vetäneet pienen viirivehkan lattialle ja levitelleet kaikki mullat. Ei ihme, että sitä multaa oli sängyssäkin. Kiva - just eilen imuroin, pesin lattiat ja vaihdoin lakanat...

Mikkelissä.
Mamma oli pirteämpi kuin eilen puhelimessa. Silloin henkeä ahdisti pahasti ja kuulosti masentuneelta. Nyt ihan ok, teki mulle riisipuuroa ja mustikkasoppaa sillä välin kun kävin ostamassa mummokalsareita ja syyspuseron. Kuinka vaikeaa voikaan olla ostaa toiselle pusero! Vaikka kyseessä on ihminen, jonka on tuntenut koko ikänsä, tietää koon ja sai ohjeetkin:"Ei liian paksu, syyspusero". No, onnistui. Torilta kanttarelleja, paaaaaljon halvempia kuin Keuruulla. Vein taas mukanani kaikki mahdolliset käsityöt joita olen tehnyt sitten viime käynnin (ja joita ei ole vielä lähetetty/lahjoitettu minnekään) näytille Mammalle. Tiukkaa tutkintaa. Kehuja :)

Bongattu matkan varrelta syksyn ihania värejä. Massoittain keltavihreitä koivuja ja siellä täällä mausteena upean tulipunaisia haapoja (ja pari pihlajaa). Ja tien ylitse juokseva orava jotain isoa (omena?) suussaan. Bongattu myös kuskeja, joille vastamaalattu, kirkas keltainen tuplaviiva tiessä nähtävästi merkitsee ohituskäskyä?

Kotimatkalla kävin hakemassa villoja Pirkolta - kiitos Mari! Tutustuin gentleman koiraan ja siroon neitikoiraan. Ihania! Kädet varmasti haisivat koiralta, mutta kotona katzit haistelivat vain hetken, kiehnäsivät omat hajunsa päälle ja vaativat ruokaa.... Villat (osa pesemättömiä) kiinnostivat huomattavasti pitempään! Kumpikin onnistui tunkemaan itsensä sisälle kassiin ja ulos sangan kautta. Piilotin villat yläkaappiin. Iltateeksi ekopiparminttua, kiitos!