17. lokakuuta 2008

Se

No, nyt, vihdoinkin (Hassua, tuntuu, että tätä on neulottu pieni ikuisuus, mutta its.as. minähän aloitin tämän viime lauantaina!) se on vihdoinkin valmis!

Taustaa. Kaverini saavat vauvan joulukuussa. Ilmoitin heti (yli)innokkaasti haluni neuloa jotain ja ajattelin kerrankin toimivani fiksusti ja kysyin, että mitäs tarvittaisiin. Kuulemma paksuhko neulehaalari, jota voisi käyttää sitten keväällä (tai kevättalvella jos säät sallivat) ihan päällyspukuna. En ainakaan muista neuloneeni nimenomaan haalaria ikinä aikaisemmin, vauvojen housu+takki-yhdistelmiä montakin kertaa.

Ensin oli ajatus, sitten seurasi lanka. Eli Tampereelta Merlettosta vihreää ja ruskeaa - ajattelin äidin lempivärejä. Kolmanneksi löysin sopivan ohjeen ko. langalle ja havaitsin tarvitsevani lisää lankaa. Joten paikallisesta (Pala-Ranta, napitkin on sieltä, ei löytynyt tarpeeksi montaa samanlaista omista varastoista) lisää, mutta koska edellisiä värejä ei ollut päädyin (kas kummaa ;) punaiseen tweediin.

Malli: Novita 1/2003 (Mitat ja silmukkamäärät siis, lehdessä on yksivärinen sininen, oikein-nurin mallineuleella toteutettu haalari.)
Lanka: Sisu Smart ja Sisu Smart Tweed, 317g (Ilmankos neulominen kesti - lankaahan meni pienen puseron verran!)
Puikot: 2,5 mm ja 3,5 mm. Sekalainen seurakunta bambuja ja Knitpicksejä. Sitkeästi jälleen kerran yritin hihojen kanssa Magic Loop -tekniikalla, mutta luovutin hyvin pian. Pakko uskoa, ei se sovi minulle.

Tuo punainen tweed, vaikka olikin vähän pakon sanelema ratkaisu, osoittautui tosi kivaksi. Joten tuo värikäs (sinisiä, vihreitä, keltaisia, tummemman punaisia tweed-palleroisia) pinta tuo eloa silkkaan normiraitaan. Napit ovat oikeasti sellaiset tumman läpikuultavat vihreät.

Kissat.
Aamuyöstä heräsin siihen kun joku oksensi. Piki - lattialle?!?!? Tuntia, paria myöhemmin heräsin kun joku äänistä päätellen roikkui työhuoneen rönsylilja-amppelissa. Indy. Lehteä lukiessa joku raateli talouspaperirullan jämiä. Indy. Hetkeä myöhemmin päättelin noita haalarin langanpäitä sohvalla ja joku raateli keittiössä uutta talouspaperirullaa. Indy. Menin keittiöön. Se juuri paketista otettu täysi rulla ui likoamassa olevassa kattilassa.... Kiva.