12. joulukuuta 2008

Puuta

Malli: Petäjä-sukat (Ullaneule)
Lanka: Trekking Pro Natura (Tapion kauppa), 56 grammaa
Puikot: KnitPicks 2,25 mm (yksi katosi tänään koululle...)

Kuvassa näyttää ikään kuin sukka olisi jo kulumassa puhki pohjasta tai neulottu liian löysällä käsialalla. Ei ole kumpaakaan, jotenkin vaan tuo lanka päästää hopeisen sukkablokin kiillon läpi. Lanka oli ihanan ohutta ja napakkaa, mutta silti ajoittain halkeilevaa. Jalassa tämä on tosi kivaa - ja juuri tällaisia ohuen ohuita kenkään meneviä sukkia tarvitsen. Unelmana on, että voisin luopua ns. tavallisista nilkkasukista kokonaan (nailoneita en käytä kuin pakon edessä joissain hienostelubileissä) ja siirtyä villasukkien suurkuluttajaksi.

Huomenna on suuri päivä. Jouluostokset. Käsityön museon joulutori. Joulukortit (kuvat viime vuoden herrojen sekoiluista - puoli sukua kyllä varmaan päivittelee ja ihmettelee suureen ääneen, että kuka hullu nyt kissojensa kuvia joulukortteihinsa laittaa?). Pikkujoulut - KipAkoiden mieluisassa seurassa.

Aamulla heräsin siihen, kun joku riiviö heilutteli tassulla taulua. Kiljahdin, käännähdin - täh? Kelloradio oli pimeänä. Sähkökatkos? Kuuntelin talon ääniä hetken, ei ollut sähkökatkos. No, valot ja ylös. Perinteinen patterivekkari näytti puolta seitsemää (eli ihan hyvin kerkesin töihin) ja joku idiootti (varmaan karvainen sellainen) oli onnistunut vetämään kelloradion töpselin puoliksi irti seinästä...