16. maaliskuuta 2009

Minäkin!

Minä olen innostuvaista sorttia. Siis kun keksitään jotain uutta, olen suuna päänä ensimmäisenä mukana. Ainakin hetken aikaa. Toisinaan innostus lopahtaa alta aikayksikön kun tajuan joutuvani töihin, toisinaan innostus kestää ja kantaa kauan. Tämä oli sitä jälkimmäistä sorttia :) Kiitos Päiville Lankakomeroon!


Malli: Kevätpäiväntasaushuivi (KAL), Lankakomeron oma ohje.
Lanka: Viron villaa ja langan loppuessa kesken, hiukan suomalaista lammasta itsekehrättynä. Yhteensä 240 grammaa.
Puikiot: 4,5 mm Addi ja 2,5 virkkuukoukku päättelemiseen.


Pingotuksen olisin ehdottomasti voinut tehdä huolellisemmin ja kauniimmin. Mutta kun ainoa kissaturvallinen edes jotenkin kissaturvallinen pingotuspaikka tässä talossa on oman petarin alla, ja sinne nuppineulottaminen kahden avuliaan katin säestyksellä on, kröhöm, hankalahkoa, en jaksanut stressata. Ja tuli vielä niin iso huivi, että ei mahtunut petarin alle kuin kaksinkertaisena. Ehkäpä joskus vielä pingotan uudestaan.

Kuvauspaikkana eteinen - ainut missä on tilaa ja valoa ja suurin piirtein yksivärinen tausta johon levitellä. Kissat avustavat. Huomatkaa (klikkaa isommaksi) Indyn venähtänyt naama ;)

Malli ja ohje varsinkin, olivat todella selkeitä ja nautinnollisia neuloa. Tykkäsin myös varioimismahdollisuuksista, tässä omassani nelosvihjettä on vain kolme mallikertaa - pelkäsin jo siinä vaiheessa langan loppuvan. Tai tarkalleen ottaen arvelin langan mahdollisesti loppuvan ennenkuin koko huivia oli edes aloitettu ja Ravelryssä mietin tuota villaa mahdollisena hätäapulankana. Onneksi tämä suunnitelma toimi loistavasti. Ylemmässä kuvassa tarkkasilmäinen erottaa viimeisten kerrosten hiukan värikkäämmän langan. Tai langassa on samat sävyt kuin viron villassa, mutta kaikki kerralla liukujen sijaan ;)

Kuinka kauan kylppärin peilikaappi kestää? Siis Piki (4,5 kg) on viimeiset puoli vuotta istunut peilikaapin päällä melkein joka ilta kun olen suihkussa. Tänä aamuna Indy (5 kg) vihdoinkin keksi miten sinne pääsee.... Peilikaapin päällä 9,5 kg kissaa ja seinät pahvista....