8. heinäkuuta 2009

Kesäistä - Summery

Säästä huolimatta (ei enää onneksi ole niiiiiin kylmä) on kesä. Sen tietää takuuvarmasti koska tekee mieli virkata. Näin tämän jossain suomalaisessa blogissa (anteeksi, en muista missä) ja siellä oli linkki ohjeeseen. Piti testata. Blogissa muistaakseni oli linkki myös englanninnokseen, mutta en löytänyt sitä enää, joten nyt olen sitten virkannut tanskaksi. Iisiä.

Crocheting belongs to the summer. I found this pattern in some Finnish blog (can't remember where) and there was a link to the pattern. I just had to try. I do vaguely remember that there was probably a link to an English translation, but since I couldn't find it any longer... I've been crocheting in Danish. Easy.


Malli: Naalepuder
Lanka: Mayflower cotton (keltainen) ja Safran (vihreä), napit varaston uumenista. Lankaa meni yhteensä 12 g, jos ei lasketa sisuksia. Käytin täytteenä muinaisia kehruuharjoittelujani.
Koukku: 2 mm. Luulin käyttäneeni kokoa 2,5 koska ohjeessa lukee 3 ja sitä en löytänyt mistään, mutta näin vain kävi, että pientä ja tiukkaa - siistiä!

Pattern: Naalepuder
Yarn: Mayflower cotton (yellow) and Safran (green), 12 g. Filled with my earliest spinnings.
Hook number 2 (I thought it was 2.5 but I was wrong.)Virkkuuvaihde jäi päälle. Oli tarkoitus tehdä toinen samanlainen... Kävikin hassusti. Tuli patalappu. Tosin niille kyllä olisi tarvetta. Tälle täytyy ehkä tehdä kavereita.

More crocheting. Originally I meant to another pin cushion but somehow this just happened. I'll probably crochet some more.

Malli: Oma (Paitsi että, tämä oli niiiiiiin helppo ja nopea, että jonkun on kyllä tasan tarkkaan täytynyt keksiä tämä ennen minua.)
Lanka: Mandarin Petit (jämiä vuodelta 2006 - vieläkin jäi...), 21 g
Koukku: 2 mm

Pattern: My own (Though I think someone must have thought of this before me - too easy and quick.)
Yarn: Mandarin Petit (left overs from 2006), 21 g
Hook size 2Kuuluisat viimeiset sanat:
-Eihän tässä ole syvää?
-Pitäisköhän tää kameralaukku jättää tonne rannalle?
-Eihän näissä kumppareissa ole reikää?
-EN KAADU!

Ja sitten napsittiin lummekuvia. Rakastan lumpeita. Etelä-Savon maakuntakukka ja minä olen sydänjuuriltani etelä-savolainen. Syvemmällä olis ollut pari isompaa ja täysin avonaista, mutta kumpparit ei ulotu kuin polven alle... Naapurin venettä olis ehkä, mahdollisesti voinut kysyä lainaan, mutta sitten tartteisin kyllä vakaakätisen soutajankin.


Luckily there were no holes in my rubber boots, it wasn't too deep and I didn't fall down. I just adore these! Every county (or province, or whatever) has their own flower in Finland. This one, water lily is the flower of Etelä-Savo (the link is in English), where my roots are. I don't live there anymore, but my heart will stay there forever.