29. heinäkuuta 2009

Syksy

Jos ilman lämpötilaa ei lasketa eikä kalenteria katsota, ihan syksyn tunne. Ilma on kostea, yhtenä aamuna oli jo sumua (rakastan sumua!). Lehdet ovat täynnä syysneuleita - Designer Knitting tuli tänään. Mikään ei ensi lukemalta huutanut täysillä, mutta katsotaan kohta uudestaan. Luulisin, että "vika" on siinä, että ohjeissa on kohtuu paksua lankaa ja paljon palmikoita. Minä tykkäisin enemmän ohkasista langoista ja pitsistä. Mutta, kyllä sieltä vielä jokin nousee esiin, kunhan näen ensin blogeissa erilaisia toteutuksia. Blogeilla on yllättävän suuri vaikutus!


Mahtuiskohan pakastimeen? Mustikoita ja vattuja on huomenna ihan pakko mennä etsimään, vaikka pyörtyisin kuumaan mettään.


Nämä ovat aina koulun alun merkki. Kävin koululla tänään - ei se uusi siipi kyllä mitenkään voi valmistua koulun alkuun (: Luovutuspäiväkin on kuulemma siirretty kuun viimeisestä elokuun kymmenenteen...


Lempparini. Jo neljä talvea täällä kestänyt vaikka vain ensimmäisenä muistin suojata...


Pieniä tähtiä! En ole ikinä ennen huomannut.


Uljas kaunotar ruosteessaan.

Kielijuttuja taas. Meinasin mennä lankaan lukiessani Sue Graftonia. Älähdin jo ääneen, kun kirjassa puhuttiin "Walkmaneista", mutta sitten tajusin, että tapahtumat on sijoitettu vuoteen -87, ei silloin vielä mitään MP3:sia ollut. Tosin suomentaja käytti myös sanaa "flaijeri" - flyer, lentolehtinen, mainoslehtinen. Katsoin eilen myös suunnattomasti nautiskellen viimeisen Lewisin digiboksilta. Siellä nuori, fiksusti pukeutunut opiskelija kertoi halunneensa olla "klaari". Ei sovi mielestäni nuoren miehen suuhun, halusi siis olla selvä, ei pilvessä. Vanha pappa tai mummo saattaisi sanoa, että asia on klaari, mutta silloin merkitys on eri. Miettivätkö kaikki muutkin yhtä paljon sanoja ja kieltä, vai onko tämä vaan ammattivika?

Koiran karva siis menee kreppikiharoille :) Meillä oli aina vain mäyriksiä. Karkeakarvaisilla ei oikein ollut karvaa kiharalle asti ja pitkäkarvaiset olivat luonnostaan kiharalla, joten ei ihme, etten muista. Kissojen turkit vain pörhistyvät tihkusateessa. Kovemmassa sateessa me emme olekaan ulkoilleet, vaikka Indy kyllä varmaan menisi ihan mielellään.