8. elokuuta 2009

Vihdoinkin

Uskomatonta mutta totta. Valmis neule! Mutta vain ihan perussukat.


Malli: perussukka ranskalaisella kantapäällä
Lanka: Tofutsies (50% superwash villa, 25% soysilk, 22,5% puuvilla ja 2,5% kitiini), 54 g
Puikot: 2,25 mm

En tiedä mitä ajatella langasta. En voinut kuvitellakaan neulovani mitään pitsiä tai palmikoita, eivät ne tuosta erottuisi. Tuntui kädessä ihan puuvillalla, ohuelta ja luirulta. Uskomattoman riittoisaa, kerästä on mennyt vasta puolet (ja kaksi solmua tullut vastaan). Mutta nuo värit. Levoton. Erittäin levoton. Nelisäikeistä ja yksi säie on koko ajan kaunis helmenharmaa. Kolme muuta säiettä ovat kaikki yhtä aikaa saman värisiä (onneksi!), mutta niiden väri kulkee viininpunaisesta, rusehtavaan oranssin punaiseen vaaleanpunaisen ja kipakan pinkin kautta. Levotonta siis. Eivät jää itselle, ovat hitusen isot (noin kokoa 38), eli lahjavarastoon odottamaan sopivaa uhria.


Siitä muuttamisesta. Ymmärrän kyllä nyt aikuisena sen muuttavan lapsen pelkoja ja ahdistusta. Mutta minä olin silloin se ei-koskaan-muuteta-mihinkään perheen lapsi, joka otti vastaan uusia luokkakavereita innolla ja toivoen löytävänsä uuden parhaan kaverin. Jostain syystä varsin moni minun paras kaverini muutti pois 1-3 -luokilla. Minua harmitti ja koin jääväni yksin, mutta en kyllä silloin tajunnut ajatella sen muuttajan kannalta. Onneksi olen kasvanut tässä asiassa.

Kävin eilen vatussa kaverin pihalla. Villiintyneitä puutarhavattuja, isoja, makeita ja puhtaita. Keräsin ehkä pari litraa - eikä riittänyt pakastimeen, söin ne kaikki ;)

Tietääkö kukaan miten erottaisi pihlajalajeja? Siis, muista kun silloin kauan sitten äiti teki pihlajanmarjamarmeladia. Minunkin tekisi mieli, mutta kuulemma kaikista pihlajanmarjoista ei tule yhtä hyvää. Mistä sen tietää, näkee, maistaa ennen keräämistä, mikä puu onhyvä? Muistan kyllä mistä puusta äiti keräsi marjoja, mutta se puu on parin sadan kilometrin päässä enkä ole edes varma onko se enää pystyssä kun en viimeksi muistanut tarkistaa...

Ps. Laatikkovuori koululla on levinnyt kaikkialle ensimmäiseen kerrokseen. On siinä tavaramäärässä purkamista! Uudessa siivessä siivotaan ja viimeistellään koko viikonloppu, varmaan öisinkin. Luovutus on maanantaina. Joo, meillä on oppilaille omat kaapit, panttia vastaan. Niitä toivottiin aikoinaan tosi paljon, mutta sitten kun ne saatiin, ehkä puolet oppilaista käyttää niitä. Olisipa vaan omana kouluaikana ollut.