6. elokuuta 2009

Muutto - Moving

Minä periaatteessa tykkään muuttamisesta. Sitä pitäisi harrastaa ainakin viiden vuoden välein, jottei tavarakaaos paisu hallitsemattomaksi. Olen tosi hyvä pakkaamaan ja purkamaankin, mutta kohtuullisen huono heittämään mitään oikeasti pois. Lapsena olin kateellinen kavereille jotka muuttivat, pääsivät uusiin ympyröihin tai ainakin uuteen (joskin useimmiten käytettynä ostettuun, mutta heille uuteen) omakotitaloon. Minä asuin yhdessä ja samassa rivitalossa 2-vuotiaasta 19-vuotiaaksi. Tylsää.

Muutto on nyt ollut mielessä kun koulu muuttaa. Tai siis Teletalo muuttaa pääkoululle uuteen siipeen. Teletalolla on opetettu viimeisen yhdeksän vuoden ajan äidinkieltä ja kuvataidetta ja oppilapset ovat saaneet pakollisen happihyppelyn sinne kulkiessan. Toisaalta tiedonkulku on välillä takellellut ja liikennesäännöt eivät oikein ole olleet kaikkien mielessä tarkasti. Onneksi mitään vakavaa ei ole sattunut.

Uusi siipi valmistuu. Ainakin melkein. Kalusteet myöhästyvät. Mutta vanhoilla pulpeteilla päästään alkuun ja kaikki muu oppimateriaali on jo roudattu käytävään (vanhaa puolta) jo odottamaan. Vai pitäisikö puhua vanhasta, keski-ikäisestä (70-luvulta) ja uudesta osasta? Ja pihan takana vanhin osa (kansalaiskoulu)?


Kiitos kommenteista teille kaikille. Minun pitää pohtia ja tehdä muistilista, jotta osaan ja muistan kertoa kaiken herra lääkärille. En pelkää tautia tai sairastamista, pelkään epävarmuutta.

Käytiin tänään kävelyllä kun en kestänyt jellonien karjuntaa. Päästäiskannan harventaminen jatkui...

The picture is from job, my school. For last nine years our students have walked about a kilometre to get to their Finnish lessons and Art lessons. We haven't had enough space in our main building for everyone, so those subjects have been taught in a really old building. That hasn't always been so nice. Information gap... The traffic... But now the newest addition to our school is nearly finished. The furnishings won't arrive before school starts but we'll manage with the old desks and chairs. The long line of cardboard boxes contain all the material the teachers packed last spring.