10. syyskuuta 2009

Halkean - Bursting

Repeän. Onnesta, ilosta, innosta, riemusta. Halkean. Joskus elämä ottaa, joskus se antaa, ja just nyt tuntuu, että se antaa :)

Eilen oli levollisen tyytyväinen ja onnellinen olo. Ihan yksinkertaisesta ja simppelistä syystä. Kävin taidemuseossa! Näin jopa yhden Monet'n ja vaikka kuinka monta Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan, Hugo Simbergin ja Helene Schjerfbeckin maalausta tai piirrosta. Eli kävin Mäntässä, Göstassa. On aivan käsittämätöntä, kuinka täällä keskellä ei mitään, kaukana suuren maailman humusta voi olla noin upea, mahtava kokoelma. Ja erittäin asiantuntevaa henkilökuntaa. Oli todella miellyttävä ja rauhoittava opettajailtapäivä. Sitä aina välillä unohtaa kuinka huikea vaikutus taiteella (oli se sitten kuvallista, sanallista tai musiikillista) voi olla ihmiseen. Luonnon vaikutusta en unohda koskaan, se on se rakkain elementti, mutta nämä muutkin ovat nektaria sielulle.

Jos eilen olin levollinen, tänään olen riemuinnut. Suorastaan hyppinyt, pomppinut, riekkunut ääneen, kiljahdellut ilosta, hymyillyt vastustamattomasti, kihertänyt, meinannut haljeta onnesta ja riemusta. Täpinäkärvistellyt suloisen ihanassa odotuksen tuskassa.

Seinäjoen käsityömessut ovat lokakuun alussa. Enkä millään jaksaisi odottaa sinne asti - paitsi, kaikeksi onneksi Neuleretriitti on ensin! Ja siihenkin pätevät yhtäläisesti kaikki nuo edellä mainitut riemunilmaisut. Mutta siis, Marin nerokas idea, josta Kaisa innostui, on yhtäkkiä, tarmokkaiden neulojien ansiosta, päättänyt toteutua! Messuilla esittelemme suurelle yleisölle ihka eläviä neulebloggaajia! Meillä on oma osasto, neulomme, neuvomme, bloggaamme, esittelemme sponsoreita (ainakin Vuodatus ja Tapion kauppa), mainostamme nettikauppoja ja niiden lankoja (Utuna ja moni muu, joita en vielä tiedäkään). Ja ennen kaikkea - me myymme - osamaksulla - hyvää mieltä, rakasta harrastusta, modernin ja perinteen yhdistämistä, tietynlaista positiivista hulluutta. Hinta selviää vasta vuosien päästä - paljonko niitä lankoja on tullut tilailtua...

Ajatelkaa mikä unelmien syksy! Nyt lauantaina neuletapaaminen. Viikon päästä Mamman 85-synttärit (ei juhlita, mutta menen) ja esittelen Mammalle nykyaikaista rukkia. Kahden viikon päästä (JO! Iiiiiiks!) Neuleretriitti. Kolmen viikon päästä Seinäjoki. Neljän viikon päästä Tampereen lammasmarkkinat Tallipihalla. Ja heti perään syysloma. Ja myöhemmin syksyllä vielä Tampereen messut. Pieni neuloja on onnesta pyöreä. Toivottavasti ei halkea ;)

Ja kiitos, Norosukat ovat ihanat! Jalassa pehmeät ja värit hienot.


Yesterday I felt so serenely happy. I visited a most amazing art museum. In the middle of Finland, in the middle of nowhere I could see a Monet (a small one, not too famous), numerous paintings and drawings by the most appreciated Finnish artists. Here. Loved it. Calmed me down in the middle of this too busy life. Gave hope, made me happy.

Today I haven't been calm nor peaceful, but hilarious! The crazy dream of some Finnish knitting bloggers is about to come true! The Seinäjoki Craft Fair is in a couple of weeks. We, the knit bloggers, will have our own table. We'll "sell" the good gospel of knitting, the good feeling/mood it brings, the good company you'll get, the way we nowadays combine modern technology and traditional knitting.


In Finnish we have an idiom "haljeta onnesta" i.e. to burst out of happiness. Those have been my feelings today!