4. syyskuuta 2009

Pakko


Siinä ne nyt olla mötköttää. Ne. Wollmeiset. Elämäni ensimmäiset. Niitä on hypetetty ja hyperventiloitu semmoisella tahdilla, että se tarttui minuunkin, kuin Noro-virus. Noron tarttumista en ole katunut, päinvastoin. Näistä en tiedä ennen kuin neulon, mutta tällä hetkellä vaikuttaa, että 99 prosentin todennäköisyydellä tästäkään taudista ei parane ;)

Ne olivat kauniisti pakatut - ihana paperipussi, johon on painettu neulontaterminologiaa englanniksi ja saksaksi. Ihan pakko säilyttää tuo pussi. Ne tuoksuvat - tämä on se yhden prosentin miinus. Ei mahdottoman voimakkaasti, mutta kun pussin autossa avasi (en kehdannut postin tiskillä), lemahdus oli kohtuu voimakas. Ja minä en tykkää kovin monesta tuoksusta - tai siis nenäni ja pääni eivät tykkää. Tosin ei se enää tunnu, tuossa ne makaavat näppiksen vieressä, eikä lemahdus tunnu yhtään ellen erityisesti nuuskuttele.

Värit. Tajunta meinaa pimahtaa. Kuvasin ulkona ja sisällä, eri valaistusvaihtoehdoilla, salamalla ja ilman. Tuo kuva on onnistunein, mutta ei oikea. Oranssi (Clementine) näyttää kuvassa räikeältä, mutta se on kaukana siitä, se on ihanihanaihanaihanaihanaihana!

Värit kuvassa vasemmalta oikealle: Aurora, Rhabarber (ihanaihanaihanaihanaihana!), Clemetine (ihanaihanaihanaihanaihana), Pesto(myös ihana....) ja Rosenrot (kuten myös. Ihana). Tuo oranssi varmaan pitää minut hengissä läpi marraskuun pimeyden. Ovat siis sukkalankaa, 80% merinoa ja 20% PA (=polyamidi?). Tuntuvat käteen varsin puuvillamaisilta, en voi kuvitella kenenkään kutiavan näistä!

Aloittelin sukkasadon alkamisen kunniaksi tiistaina kielistudiossa norosukkia. En itsevarmana hölmönä ottanut mitään ohjetta mukaan, vaan kuvittelin huiman kahden parin neulomiskokemuksen jälkeen muistavani ulkoa kärjestä aloitettavat sukat. Kasialoitus. Tai ainakin jotain sinne päin. Purin kohtuullisen moneen kertaan, mutta onnistuin lopulta. Mutta en ole sen jälkeen kerinnyt koskemaan. Onneksi ensi viikolla on kiitettävästi vesoa ja kokousta.

Sukista täytyy blogata vielä ihan erikseen. Siis villasukista noin niin kuin yleensä ottaen. Olen miettinyt villasukan syvintä olemusta ;)