26. lokakuuta 2009

Siniruskea

Olen nyt kehrännyt aktiivisesti pari vuotta. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen kerta kun yhdistin valmislangan omaan kehruuseeni kertausvaiheessa.


Oma säie on tuo tummanruskea (voisi mahdollisesti olla Romneytä, en muista) ja kaupallinen on tuo tumma sähkönsininen (Kid Merino, Crystal Palace Yarns). Kauempaa katsottuna vyyhti näyttää tummanruskealta, lähempänä sininen erottuu. Kamera (salamalla tai ilman, sisällä tai ulkona yhtälailla) tuo sinisen esiin turhan tehokkaasti. Vaikeinta oli arvioida paljonko omaa lankaa on, jotta sitä olisi mahdollisimman sama määrä kuin kaupallistakin (25g/221m). Loppujen lopuksi omaa oli enemmän. Vähitellen pitäisi keksiä jokin efektilankakehruu, johon voisi upottaa kaikki nämä kertauksista yli jääneen pienet keränyssäkät.

Lankaa sain tehtyä 65 grammaa, eli saattaisi juuri ja juuri riittää hanskoihin, mutta taidan kuitenkin kehitellä tälle kaverin riittävyyden takaamiseksi. Ja hei! Moni valittaa, että lankakerät salaperäisesti lisääntyvät itsekseen komeroiden uumenissa - tässä kävi juuri päin vastoin - kahdesta tuli yksi :)


Erittäin epätyypilliset värit minulle. Mutta vaihtelu virkistää.