16. joulukuuta 2009

Syli

Kokeiden valvonnoissa on aina liikaa aikaa ajatella ja mahdollisuus kirjoittaa niitä aatoksia muistiin. Tai oikeastaan ideoita. Nyt olis yksi hanska/lapasidea, ja voisihan sitä soveltaa sukkiinkin... Tekisi mieli myös pitkästä aikaa neuloa pitsihuivi - lankoja on vaikka kuinka hirveästi, pitäisi vaan osata valita se oikea lanka ja se oikea malli. Ja aloittaa. Jokin ihme blokki on kun ei osaa aloittaa uutta...


Uudet patterit ovat erittäin hyviä - Piki todistaa. Ennen näitä uusia, pelkän takan varassa, Piki ei iltaisin tullut syliin nukkumaan, vaan piti parempana loikoilla pitkänä saunan lämpimällä lattialla. Yöksi se kuitenkin tuli kainaloon peiton alle. Nyt, uusien pattereiden aikaan on taas aloitettu iltasylinukkuminen, vaikka oikeasti huushollissa on aika tarkalleen sama astemäärä lämmintä kuin ennenkin. Syli, vaikka iso onkin, vaan käy ahtaaksi. Tietenkin kissa kunniapaikalla, läppäri kauempana koipien päällä (sillein, että yltää laattahiireen), teemuki siinä läppärin vieressä (ei saa kaataa!), neule ja puhelin jossain ihan lähellä. Indy käy vaan välillä katsomassa, että vieläkö ne nukkuu, se kurraa, kurnauskistelee ja mäykyy, yrittää saada Pikiä liikenteeseen. Mutta ei, herra nukkuu yhdeksään, käy syömässä ja sitten voi riehua.

Tänään herrat joutuvat kuitenkin viihtymään illalla keskenään, työpaikan jouluruokailu odotttaa. Hyvää ruokaa Wanhassa Pappilassa ja duuniringin ohjelmaa (4H-nuoria, oppilaita tietenkin).