17. joulukuuta 2009

Hassua

Enää kaksi päivää. Sitten lojun ja pidän pyjamapäivää sunnuntaina. En tee yhtikäs mitään! Sitten ensi viikolla raivaan vähän huushollia (ei mitään kaappeja, mutta semmoinen perusraivaus), kaivan jostain joululiinan keittiön pöydälle. Leivon vähän (perinteiset hedelmäkakut ainakin) ja muutamaa jouluherkkuakin tekee mieli tehdä jouluksi. Paria hyvää salaattia ja nami-nami luumukonjakkijäädykettä. Karpaloitakin olis, mitähän keksisi?

Just nyt Indy makaa mielenosoituksellisesti keskellä keittiön pöytää ja tuijottaa minua ja Pikiä, joka makaa tässä miun koipien vieressä kyljessä kiinni. Indyllä on nälkä - kuten aina.


Tuli taas aloitettua sukat. Ei sitä mitä olis pitänyt, vaan sellainen pikaprojekti. Tarvitsin aivottoman projektin kokeenvalvontaan ja kampaamoon, joten siksi. Ihana lanka, neuleretriitissä Titityyltä ostamani Knitting Goddessin todella monivärinen lanka. Aivan ihanan aurinkoinen, hyvää mieltä täynnä, mutta, koska se on niin monivärinen, ne värit raidottuvat eri tavoin eri kohdissa sukkaa. Varressa tosi södeä yhden kerroksen raitaa, kantalapussa kahden kerroksen, kantapohjassa huomattavasti paksumpaa raitaa ihan pienen alueen verran ja nilkassa puolikkaan kerroksen raitoja. Mielenkiintoista sekametelisoppaa, tai siltä tämä varmaan kuulostaa. Mutta ihan oikeasti, tykkään! Ainoa ongelma on, että tämä on ollut terapiavyyhtini, eli sijoitettu takanpäällä juuri siihen kohtaan, mihin silmät osuvat noustessaan tästä näytöltä tai kirjasta... Pitänee sijoittaa siihen joku toinen ihkuvyyhti ;)

Näin taas vaihteeksi viime yönä tosi outoa unta. Olin Mikkelissä, ajoin kilpaa ensin autolla, sitten polkupyörällä. Yritin ylittää tuhatta ja sataa katua Savilahdenkadun ja Mikonkadun risteyksessä, jotta pääsisin sinnne lamppukaupan eteen suojaan kaatosateelta, mutta poliisi pysäytti ja päästi jonkun ihmeellisen keijukais/haltiamielenosoitusryhmän ensiksi. Mistähän tommonenkin uni tuli? Jouluruuasta Vanhassa Pappilassa? Oli muuten uskomattoman hyvää.