8. tammikuuta 2010

Viattomat

Lapset ja karvaisetkin sellaiset ovat maailman mestareita näyttämään viattomilta... Tekisi mieli tähän kaivaa kuva kummipojasta (nyt melkein 18v.) ehkä 4-vuotiaana "harjaamassa hampaitaan" = äidin huulipunat pitkin koko naamaa ja puseroa.

Herrat ovat tänään päässeet pitkästä aikaa pingotusavustajien toimeen. Lanka on tässä viime viikkoina moneen kertaan maistettua, jäystettyä ja litkutettua Noroa, eli aika tanakkaa villaa. Kun kastelin koko neuleen, se jäi froteepyyhe käsittelyn jälkeen yhä melkoisen kosteaksi. Joten pingotin sen sängyn päälle, mutta en kääntänyt petaria päälle, vaan jätin avoimeksi. Valot pois, itse olkkariin kuuntelemaan tänään postissa tullutta uutta Stingiä (tykkään!) ja lukemaan.

Herroja ei näy, ei kuulu. Yleensä kuitenkin tähän aikaan illasta ollaan niin sylivauvaa ja kerjätään lämmintä unialustaa sylissä. Epäilyttävän hiljaista. Pakko mennä katsomaan.


Kuvaa ei valitettavasti ole, koska kameran haun aikana herra livistivät rikospaikalta. Mutta Piki kelli sängyn päällä nurkassa, nuppari suussaan! Ja useampi nuppis oli irrotettu pingotuksesta. Indy istui kuin Keuruun Kingi petivaatekasan päällä ja tassu haroi kummasti kohti neuletta... Pakko laittaa petari alas. Kuivatellaan sitten huomenna pelkkää sänkyä ja neuletta erikseen, jos ei yön aikana kuivu.


Nämä kuvat ovat Loppiaiselta. Taisi makkari olla vähän viileän puoleinen. En tykkää kuumasta sisäilmasta. Muussa huushollissa mittari näyttää yleensä 19-20 astetta. Takkaa lämmittäessa olkkarissa nousee noin 22 asteeseen. Oletin, että makkarissa olisi himpun vaille 19. Eilen illalla vein mittarin. Aamulla herätessä se näytti 19,5 - lämminverinen ihminen ja kaksi kissaa olivat selvästi lämmittäneet. Päiväksi jätin ilmastoinnin päälle (pakko, muuten ei ole lämmintä vettä), joten kotiin tullessa mittari makkarissa näytti 17 astetta. Mutta jotenkin, se ei todellakaan tunnu pahalta, päinvastoin. Tykkään kun nukkuessa, vain nenä pilkottaa peiton alta viileään ilmaan ja peiton alla on iiiiihanan lämmintä. No, oikea käsi on myös peiton ulkopuolella osin, koska Pikin pitää päästä nukkumaan käsivarren päälle ja se ei halua kokonaan peiton alle, puoliksi vain ;)