16. helmikuuta 2010

Lunta

Kimpun ruusut ovat auenneet upeasti! Ihana!

Mamman tekemistä käsitöistä voin tehdä kohtuullisen monta postausta. Se jännä ero miun isoäideissä oli, että Mamma oli kaupunkilainen, tavallaan moderni ja virkkasi kaikkea ns. tarpeetonta ja jopa glitteristä. Mummo taas oli maalainen, uskonnollinen ja neuloi vain harmaata ja tummansinistä ja vain tarpeeseen.

Mamman piskuinen huusholli oli täynnä käsitöitä. Verhokapat, sivuverhot, sängynpeitto, taulut (ristipistoja), nojatuolin päällisliinat, keinutuolin istuinliina, soffatyynyt ja nämä:


Herra on vahingossa ylösalaisin ;) Pariskunta on lumessa ja pakkasessa sen takia, että ne haiskahtavat vähän ummehtuneelta ja oikein vanhalta tupakalta (Mammahan ei missään nimessä tupakoinut, haju tuli tietenkin rappukäytävästä ;) En millään viitsisi irrottaa kehyksistä ja siksi, heitin lauantaina takapihalle terassille puhtaaseen lumeen raikastumaan.


Tuolla jossain ne olivat eilen... Eli miehet tulivat ja pudottivat lumet katolta. Heillä oli mukanaan myös kauhakuormaaja, jolla tyhjennettiin etupihaa. Samalla he onnistuivat tuhoamaan hiekkiksen reunan, nurmikkoa sieltä täältä (komeet kuopat) ja veivät sitten lopuksi lumet naapuritaloyhtiön puolelle. Siellä ei oltu kauhean tyytyväisiä.

Pariskunta löytyi kohtuullisen reunalta muutamalla lapion kauhaisulla. Ihan ehjinä. Heidän vieressään terassilla raikastuu myös neljä kerää Novita Linusta. Nappikasat ja virkkuukoukut laitoin pesuun.