16. toukokuuta 2010

Laskin

Miksi silmukoiden laskeminen on vakavaa työtä?

Koska siihen menee aikaa ja voimia, ja se vaatii taitoa. Ensimmäisellä kerralla yleensä silmukkamäärä sattuu kolmion muotoisessa pitsihuivissa puoliksi oikein. Eli toinen puoli huivista ok, mutta toinen heittää yhdellä. Uusinta 1. Nyt heittää molemmat puolet yhdellä. Uusinta 2. Nyt heittää vain toinen, mutta eri puoli kuin ekalla kerralla. Uusinta 3 - tai ei ihan vielä, ei jaksa. Tähän väliin tarvitaan vähän siideriä tai ainakin teetä ja kakkua. Sitten uusinta kolme. Yhtäkkiä, miraculeusement, kaikki täsmää. Mutta epäusko valtaa mielen - eihän se voi olla oikein, pakko saada kaksi kertaa sama tulos. Ja aloitetaan koko homma alusta.

Tällä kertaa kävi loppujen lopuksi niin, että silmukkamäärä täsmäsi kummallakin puolella, mutta kerros ei. Eli piti lopettaa mallikerran toiseen kerrokseen, mutta kun jos lopetan siihen, mulla on kaksi silmukkaa liikaa... Eli lopetin ensimmäiseen. Onneksi ainaoikeassa ei kauheasti haittaa jos vaihtaakin huivin oikean puolen toiseksi.


Näistä kaunottarista ei enää kovin moni ole pystyssä - herrat saivat juoksunarun pihalle ja fleksien hihnat kaatavat narsisseja kuin kauraa.