14. kesäkuuta 2010

Calm
100% merinoa World of Woolilta. Kivaa kehrätä ollakseen merinoa = laadukasta. Kolme ohutta säiettä (ajoittain meinasi mennä ompelulangaksi), navajokerrattu. 102 grammaa. Värin nimi Calm. Aloitin kehräämisen retriitissä, ja aika moni kävi kokeilemassa rukkia. Niinpä vyyhdin alkupää on ajoittain ylikierteistä ja selvästi paksumpaa. Luulen, että otan sen pätkän pois ennen kuin neulon. Neulon... hanskoiksi? Huiviksi?

Navajokertaaminen on kyllä noussut ehdottomaksi suosikikseni. Se on helppoa, ei tarvita kuin yksi rullallinen säiettä, eli ei tarvitse punnita ja pähkäillä, että onkohan näillä kahdella/kolmella rullalla yhtä paljon tavaraa? Sillä voi säätää värejä. Navajokertaushan on kuin sormivirkkausta, silmukoiden pituutta säätelemällä säikeen värin mukaan saa yksivärisempiä pätkiä. Enpä taida enää muuta käyttääkään.

Toinen suuri suosikkini on Majacraftin rukkiin liitettävä Wheel Skeiner (alin kuva) eli vyyhdinpuu. Vaati ensin hieman opettelua, mutta nyt kyllä en enää luopuisi. Pitää osata polkea hitaasti ja rullan lopussa vieläkin hitaammin. Rulla mieluummin erillisessä Lazy Katessa kuin rukin omassa ja siltikin ohjaan lankaa kädellä. Nopeaa, näyttävää (Indy yrittää työntää nenäänsä väliin koko ajan) ja kaunis vyyhti. Postauksen ylin kuva on ko. vyyhdinpuulta.