11. lokakuuta 2010

Sitä

Eilen kylässä, luin äidin lehtiä 1-vuotiaan neidin kanssa. Neiti kommentoi:"Täti, tyttö, täti, tyttö...". Oli ihan pakko kysyä, mitä eroa on tädillä ja tytöllä? 4½-vuotias isoveli vastasi siskon puolesta:"Tytöt on pieniä ja tätit on isoja". Joo.

Isoveli myös selosti mulle suvereenisti Salama-kilpa-auton tarinan semmoisin sanavalinnoin ja juonenkääntein, että vau! Kuinka voi lapsella olla noin huikea sanavarasto!

Koulussa taas, opehuoneessa ope selitti tulevalle sijaiselleen jonkun tunnin ohjelmaa:"Meillä on kylmäsota." En voinut olla räjähtämättä nauruun noin sivustakuulijana.

Aikaa ei ole löytynyt (kiitos kommentoijille!), vaan se vähäkin on mennyt nukkumiseen. Eli neule edistyy kovin hitaasti. Lisäksi Piki The Sylivauva estää kaikenlaisen liikkumisen sohvalta pois iltaisin tehokkaasti. Eli jos en ole muistanut ottaa neulekassia mukaan sohvalle asettuessani, en sitä saa koko iltana.

Herroilta kissoilta voisi kysellä myös, miksi keittiön lattialla on valkosipulinkynsiä? Miksi miun satsumia käytetään jalkapalloina? Miksi ne nukkuu yöllä niin tiiviisti peiton päällä, etten saa käännyttyä enkä saa jalkoja peiton alta pois ja meinaan tukehtua kuumuuteen? Miltä tuntuu mennä ensi viikonloppuna piiiiiitkästä aikaa Hilmalle hoitoon?