5. huhtikuuta 2011

Hutkitaan

Tällä kertaa räkä ei ole ehtymätön luonnonvara, mutta kröhä sen sijaan on. Voisiko sitä jotenkin hyötykäyttää?

Pitkästä aikaa herrat osallistuvat kissakuvahaasteeseen. Aiheena tutkiminen. Miulla vaan on iso ongelma: mikä kuva? Herrat osallistuvat kaikkeen mahdolliseen tutkimalla kaikkea mahdollista. Oli kyse sitten lakanoiden vaihdosta, kukkien kastelusta, postipaketin pakkaamisesta/avaamisesta, syömisestä (vaikka ihmisten ruoka ei kelpaakaan), suihkussa käynti (harmi ettei ole kuvaa kun jompi kumpi seikkailee suihkuseinämän päällä), kehräämiseen (rukilla!), saunan lämmittämiseen, siivoamiseen, jne. Herrat osallistuvat myös kaikkeen mitä pihalla tapahtuu, vaikkeivat itse olekaan pihalla - ainahan voi roikkua ikkunassa ja kytätä tarkkailla innolla.

ulos

Päädyin kuitenkin tähän vanhaan kuvaan, koska tässä ovat kumpikin ja vauhdissa, ja jotenkin niin itselleen tyypillisiä. Piki, tuo lautassilmäinen tuossa taustalla, ihmettelee kaikkea - ja pelkää. Paitsi uutta ruokaa se maistaa ensimmäisenä. Piki on monesti taustatarkkailija, joka menee suorittamaan jälkitarkastuksen kun Indy on rymistellyt paikalla ensin. Indy puolestaan menee tutkimaan kaikkea pää viidentenä jalkana sen pahemmin miettimättä. Ainoa mitä se oikeasti pelkää on uusi ruoka.

Kuvassa Indy yrittää tutkia pihaoven avaussysteemiä. Sinne olisi ehdottomasti päästävä kun oravat ja tirpat ovat siellä, ja tuore ruoho! Piki lähinnä tutkailee mitä kahjo velipoika touhuaa.

Tommosia ne aina ovat. Elleivät sitten vedä ravia ympäri taloa tai paini keittiön pöydällä. On ne vähän rauhoittuneet pentuajoista, nykyisin verhot pysyvät ikkunoissa jopa kuukaudenkin putkeen. Indy on muuttunut sitten viime syksyisen leikkauksen - se kaipaa hellyyttä! Iltaisin nukkumaan mennessä meillä onkin usein aikamoinen show kun kumpikin haluaisi nukkumaan kainaloon. Yleensä Piki pääsee ihan kiinni miun iholle, ja Indy tyytyy nukkumaan tassun ojennus etäisyydellä. Mutta jos akuutti hellyysvajaus iskee, Indy osaa nykyisin raapia peittoa jotta se saa rapsutuksia. Piki painaa samassa tilanteessa tassulla miun huulia.