1. toukokuuta 2011

Peike

Villa-pellava. Yhdistelmänä minulle uusi ja vähän hassu. Toivon, että käytössä tämä on lämmin kuin villa, mutta tyylikäs kuin pellava. Ainakin tämä yrittää olla aikuisen ja tyylikkäinen näköinen noin värin puolesta (eikä tavallisen villasukkamaisen riemunkirjava ;)

Malli: Gingko
Puikot: 3,5 mm
Lanka: virolainen villa-pellava, 137 grammaa

Suurensin mallia reippaasti, oikeasti tämän pitäisi olla shawlette, mutta kyllä tämä on ihan reilun kokoinen. Lanka oli kovaa ja karheaa neuloa, mutta tuloksena kiva tekstuuri. Huivi oli alussa tyyyyylsä, mutta loistava kokousneule. Reunan lehtikuvioita oli tosi kiva neuloa, kerrankin jotain mielenkiintoista myös nurjalla puolella.

Pingottamista jännitin etukäteen, kun en osannut arvailla pellavaosuuden käyttäytymistä. Työnsin huivin pesukoneeseen kylmään villapesuun, pingotin ja sehän kävikin helposti. Ainoa ongelma vain olivat pingotusavustajat... Ennen kuvaamista piti vähän korjailla herrojen aikaan saamia ylipitkiä lenksuja, mur.

Kevätjuhlahuivi? Mitähän sen seuraksi?

Olen nyt neulonut jo neljä huivia tämän vuoden puolella. Tai melkein viisi, viidennestä suurimman osan neuloin viime vuoden puolella, mutta se valmistui tammikuussa. Olisi ehdottomasti kannattanut ottaa osaa siihen huivi per kuukausi KALliin.

Seuraavaksi jotain väriä!

ps. Indyn nenä ja krookus -kuva oli nopea vahinkolaukaus. Yritin ottaa kuvaa krookuksesta ja Indy työnsi nenänsä väliin. Joskus käy tuuri.