8. toukokuuta 2011

Pelottaa

Aivan mielettömän upeita ulkoilukelejä on ollut - ainakin herrojen mielestä. Miä kärsin tähän aikaan vuodesta aurinkoihottumasta, mutta onneksi se häviää piakkoin. Toivottavasti. Herrat sen sijaan lähinnä kärsivät emännästä, joka vangitsee heidät sisälle. Tai pitäähän kunnon kaupunkilaiskatin käydä sisällä hiekkalaatikossa ja ruokakupilla, mutta muut ajat voisi viettää ulkona. Tosin nukkua ne eivät ulkona osaa. Niinpä tänään on oltu kolmisen tuntia ulkona, kahdessa erässä. Toisen jälkeen Indy jo käveli oma-aloitteisesti sisälle.

Lauantaina käytiin iltakävelyllä. Oli vähän pelottavaa Pikin mielestä, kun järveltä, vastakkaiselta rannalta kuului kovaa älämölöä. Ketkä lie juhlistivat kesän alkua. Indy sen sijaan nautiskeli täysin palkein vapaasta järvestä. Uimassa se ei sentään käy, mutta kävelee ihan vesirajassa, tassujen kastuminen ei haittaa yhtään. Ja nuuskuttaa. Järvenselältä tulee ilmiselvästi hyvin mielenkiintoisia tuoksuja.

Tänään Indy kyllä löysi muutakin mielenkiintoista ihan kotipihaltakin. Pesin eilen pihan puolen ikkunat. Täysin turhaa touhua. Keittiön ikkuna tuhrittiin sisältä jo eilen illalla kun yksi onneton kärpänen kiusasi Indyä. Mäiskis ja läiskis. Tänä aamuna siirryin teekupin kera terassille korjaamaan kokeita. Itse en huomannut mitään, mutta Indy löysi jossain vaiheessa kaksi jo eilen ikkunaa päin lentänyttä rastaan raatoa. Ja yritti viedä saaliinsa kiivaasti piiloon. En tiedä mitä se oikeasti olisi niille tehnyt. Ei ainakaan syönyt. Eihän Indylle kelpaa kuin Latz (hyytelö vain) ja Mjau (hyytelö vain), ja tonnikala ja sei. Todennäköisesti se olisi leikkinyt aikansa, sitten Piki ryöstänyt aarteen ja syönyt. Mutta ei päästy testaamaan kun ilkeä emäntä rei'itti sormensa Indyn hampaistossa (kuka nyt aarteestaan vapaaehtoisesti luopuu?!) ja vei tunkiolle moiset.

Ennen vappua Piki pelkäsi jälleen kerran. Mitähän tuo onneton vauveli ei pelkää? No, tällä kertaa naapurin teini poikaystävineen käveli polkua pitkin tuossa parinkymmenen metrin päässä, ja ne mokomat ilkesivät vielä keskustella samalla. Kamalan pelottavaa!