6. maaliskuuta 2008

Tuskaa

Siis tämä päättämisen vaikeus. Salaisia sukkia tulee neulottua kaksi kerrosta per ilta. Enkä vieläkään ole tyytyväinen malliin. Välillä neulon toisia sukkia, sen kaksi kerrosta. Sitten taas vaihdan ja tartun lehtiin ja sommittelen. Välillä hiplailen Noroja ja Alpakoita ja haaveilen jopa mallitilkuista.... Sitten taas kaivan nämä esille:

.... ja suunnittelen näiden uudelleen neulomista. Nämä ovat siis löytöjä isäni kaappien kätköistä. Kaikki olivat ihan aktiivikäytössä minulla 80-luvulla ja ovat Mammani tekemiä. Ylimmistä valkoiset ovat puuvillaa ja punaiset villaa (päästivät mahdottomasti väriä), tämän malliset Mammalla on vieläkin käytössä. Keskimmäisiä Mamma tehtaili ihan älyttömät määrät kaikille mahdollisille naispuolisille sukulaisille. Alimmat ovat vain ja ainoastaan minulle tehdyt - pitsilapaset vuorilapasella. Muistan tykänneeni erityisesti noista lapasista.

Ovatko näiden mallit jostain lehdestä (hyvin mahdollista - jos nyt joku saa kuvista jotain selvää)? Muistaako joku mistä? Voinko kirjoittaa näistä ohjeen tänne blogiin näkyviin? Itselleni aion ohjeet joka tapauksessa kirjoittaa muistiin. Kunhan kerkiän :)

Kommenteista - linkki vanhaan blogiin on tuolla sivussa. En aio sitä mihinkään hävittää, mutta silti olisi kiva jos kaikki kirjoitukset olisivat yhdessä ja samassa paikassa. Ja varmuuskopiot mulla on wordissä. Katja: Taisin lukea ohjeen -kröhöm- huolimattomasti. Aloitin ihan normaalisti, tosin aika löysästi. Lace style -aloitukseen löytyy kyllä ohjeita melkein jokaisesta enkunkielisestä pitsikirjasta. Mutta toimii ihan hyvin tavallisellakin aloituksella :)