22. maaliskuuta 2008

Tuuli - Wind

Ohje: Tuuli (Punokset Puikoille)
Lanka: Aino, 124g
Puikot: Sekalainen seurakunta - en omista tai en löydä mistään 5mm sukkiksia, joten käytin: 80 cm bambupyöröä, 40 cm bambupyöröä ja 80 cm metallipyöröä suurimman osan aikaa, ja ihan lopussa 4 mm bambusukkiksia. Hiukan nihkeää hommaa, mutta toimi.

Pattern: Tuuli (= Wind, from the book Punokset Puikoille (a brand new, brilliant Finnish knitting book)
Yarn: Aino, 124g
Needles: Well, I should have used 5 mm dpns. I don't seem to own them, or at least I can't find them, so I used one 80 cm bamboo circle, one 40 cm bamboo circle and one 80 cm metallic circle. And right at the end I used 4 mm dpns. A bit sticky but it worked.

Olen tainnut joskus ennenkin mainita, etten tykkää pipoista tai mistään päähineistä. Rakastan sen sijaan isoja huiveja, jotka saa kiedottua pään ja kaulan ympäri - mummomaista, myönnän, mutta tykkään. Olen kuitenkin päättänyt opetella pitämään pipoja, jotta voin niitä myös neuloa -Hei! Mitä fanaattinen neuloja ei tekisi harrastuksensa eteen! Tämä on koko M, tismalleen sopiva ilman pingotusta, lämmin, ulottuu kivasti korville (pipojen ON peitettävä korvat, en ymmärrä miksi muuten niitä pidettäisiin). Testaan huomenna kissalenkillä.

I really don't like any kind of hats. Instead I wear big scarves which cover my head and shoulders - sort of granny-ish, I agree, but still I like the style. Now I've decided to learn to wear hats, so that I can knit them too! Hey! What wouldn't a fanatic knitter do for her hobby? This is size M, perfectly fitting without blocking, warm, covers nicely my ears (woolly hats do absolutely have to cover ears, I can't think of any other reason for wearing them).

Kissat. Hilma tuli eilen. Eilinen päivä menikin sitten kun herrat vahtivat Hilman joka ikistä liikettä:"Joko se nyt alkaa leikkimään meidän kanssa?". Ei, Hilma on vanha arvokas rouva (arviolta noin 8v, eläintensuojeluyhdistykseltä haettu, joten ikää ei tiedetä tarkasti), joka ei leiki (paitsi joskus harvoin kun kukaan ei näe). Tänään pojat eivät enää ole pahemmin Hilmasta piitanneet, rouva on saanut olla rauhassa makkarissa. Paitsi kun rouvalle annetaan ruokaa.... Silloin piisaa katsojia ja jakajia. Hilman ruoka on varmasti, ihan taatusti parempaa kuin poikien (myönnetään, täällä kylässä Hilma ei suostu syömään muuta kuin pakasteseitä ja kermaa - kyllä pojatkin saivat).

Pojat ovat vihdoinkin (valitettavasti) oppineet kaappien avaamisen suuren salaisuuden ja ymmärtäneet, että kaikki kaapit aukeavat samalla tavalla. Torstaiaamuna viideltä väsäsin kiinnitys/lukitussysteemiä roskiskaappiin...