2. toukokuuta 2008

Pitkä

Pitkä päivä ja pitkä takki!

Aamulla ylös, saumat kiinni ommellen (hihat kiinni kroppaan) ja kolmen puikon metodilla (muut saumat - rakastan tuota systeemiä!). Sitten silmukat kaulusta varten ja sovitus - SE SOPII!!! Ja se on ihanan pitkä, reilusti yli takamuksen. Tätä sopivuutta olen epäillyt ja pelännyt kuin sammakon poika harakan ammottavaa kitaa. Ei tarvitse ylimääräistä nappilistaa. Napit ostin tänään - todella sopivat, vaikka pelkäsin niidenkin löytymisen olevan hankalaa. Pitää vain joko kuroa jonkinlaiset napinreiät toiseen reunaa (niin, en tehnyt napinreikiä....) tai kehitellä lenksut. Ja kauluksesta puuttuu vielä puolet. Ja tietysti ihan liian monta langanpätkää pääteltävänä. Mutta minä haluan tämän huomenna teatteriin päälle! Helle - liian kuuma villaneuleelle? Eikä, uusi on saatava heti päälle! Kunhan nyt ensin saisi valmiiksi, eli lopeta bloggaus ja neulo!!!

Tänään ajoin taas vaihteeksi Mikkeliin. Matkalla bongasin (joko mennessä tai tullessa) ainakin kolme yliajettua jänistä/rusakkoa, yhden yliajetun kissan (heti oli tippa linssissä!) ja onnistuin kiertämään tietä ylittävän fasaanin.

Mamma oli pirteämmän oloinen kuin olin sukulaisen puheista olettanut (ja viime yön olin kierinyt ja miettinyt miten Mamman kanssa oikein pärjätään). Näin kotiavustajankin - Mamma on nyt suostunut kerran viikossa käyvään kylvettäjään ja kaupassa kävijään. Ja kaihileikkaus on ensi viikolla, joten hoitajat käyvät sitten seuraavat neljä viikkoa laittamassa silmätippoja. Ja tuon leikkauksen varjolla olen myös sopinut ateriapalvelusta - katsotaan peruuko Mamma sen jossain vaiheessa vai ei.

Kävin shoppailemassa - EN Pirtin Kehräämöllä kun mokoma ilkesi olla tänään (arkipäivänä!) kiinni. Kannoin sen sijaan roposeni Korunappiin. Nappien lisäksi mukaan tarttui yksi pieni, sievä sukkalankakerä... Mammalle shoppailin apteekissa ja isossa kaupassa. Aina Mamma sanoo, ettei mitään tarvitse, mutta sitten jutustelun lomassa, tai vaan silmäilemällä tulee vastaan jotain pientä (kuten tänään wc-harja, selänpesuharja (semmoinen pitkävartinen), shampoota) jota ei kukaan ole muistanut.

Sitten vielä kamun luokse synttärikakulle. Me olemme tunteneet toisemme viimeiset 32 vuotta - aika hyvin, koska ollaan molemmat nyt 38v. Puhuttiin syntyjä syviä puutarhassa auringosta nauttien. Itse olen viime aikoina (no, tänä talvena) miettinyt monenlaista, tosi vakaviakin, ja nyt M lupasi, että sitten kun minä vanhana ja raihnaisena en enää pärjää, eikä ole miestä eikä lapsia huolehtimassa (ja velikin kun on, by default, mies, ja miehet tunnetusti kuolevat ennemmin) eli ei ketään, hän tulee ja pitää huolen. Ystävät ovat arvokkaita!

Herrat katzit. Kotiin tullessa keittiön ison kaapin ovi oli auki. Syyllinen: Piki (erikoistunut kaappien aukomiseen). Lattialla BoogaBagini, ja sen sisältö: alpakkaa neljässä eri värissä. Kerät olivat hieman sekaiset, mutta vaikuttivat ehjiltä, eli ei ehkä lankaa suolissa. Osa keristä oli ollut ns. hedelmäpussissa, joka oli rei'itetty tehokkaasti, mutta huolellisen tutkinnan jälkeen sekin vaikutti "kokonaiselta" eli ei ehkä muovia suolissa.