12. heinäkuuta 2008

Äh - Blaah

Voihan vessanovenkahva. Eli nyt ei etene. Eilen nautiskelin ja neuloin toisen sukan varren. Samalla pohdiskelin, että ihan sama juttu kuin reissussa. Kun menee autolla uuteen ja outoon paikkaan, menomatka tuntuu aina ikuisuuksien pituiselta. Paluumatka on lyhyt, kun jo tietää mitä mutkan takaa tulee. Eka sukka on aina ikuisuus, mutta toinen on nopea ja iisi - ellei sitten toisen sukan syndrooma tai kuten tässä tapauksessa, kaikki mahdolliset hankaluudet, iske.

Ensin tuli vastaan solmu. Kumma kyllä, väri jatkui solmun jälkeen samana ja raidoituskin tuntui jatkuvan oikein päin - joskus käy niin, että raidat muuttuvatkin päinvastaisiksi. Kantalapussa rupesin ihmettelemään. Joko a) solmun jälkeen joku raita puuttui b) solmun jälkeen joku raita oli paljon lyhkäisempi kuin aikaisemmin c) molemmat edelliset d) käsialani oli muuttunut radikaalisti eka sukasta.

Luovutin illalla, sillä nämä sukat pitää tehdä huolella kun menevät ystävälle. Aamulla Hilma tulikin parin yön visiitille ja aikaa meni kissojen kanssa. Pojat piti viedä pitkälle lenkille, jotta Hilma saisi omaa rauhaa ja jotta herrat väsyisivät. Äsken sitten Hilma ja Piki nukkuivat sängyllä ja Indy oikein leveästi sylissäni ja tutkin sukkaa. Oikea ratkaisu ongelmaan oli kohta d! Jälkimmäinen sukka oli paljon löysempi. Eli purkua ja uudelleen neulontaa. Ei kiva, koska tänään taas käsi on kipeä eilisen hierojan jäljiltä.

Sock trouble. I usually like self striping yarns. I means those which do make really clear and beautiful stripes, not a mess. This time however the second sock didn't seem to be like the first one. First there was a knot. Amazingly the colour continued the same after the knot, but at the heel flap I definitely noticed something weird going on. Either a) after the knot there had been a stripe missing or b) after the knot one or two or more stripes had been shorter than before or c)both or d) my knitting had changed dramatically after the first sock.

The answer was d! So frogging.......