24. elokuuta 2008

Ehkä - Perhaps

Nyt alan uskoa, että kyllä siitä vielä takki tulee ja ehkäpä jopa sopiva. Tämä kuva on aamulta, joten nyt ollaan jo pitemmällä. Vaikka äsken meinasi hermo mennä, kun tahkosin yhtä ainutta kerrosta varmaan kaksi tuntia.... Silmukkamäärä ei millään täsmännyt ja loppujen lopuksi keskisilmukan (tai keskikuvion) etupuolelta puuttui yksi silmukka ja sen jälkipuolella oli yksi liikaa... Onneksi kuitenkin sitkeästi jaksoin purkaa ja neuloa, koska muutenhan koko kuvio olisi mennyt sökeröksi.

Väri on ihana, lanka (alpakka) on ihanaa, malli ja ohje ovat ihania, käsiala jotain ihan kummallista. Tuo joustin on lähietäisyydeltä tihrattuna ihan kamalan epätasaista (toivottavasti kastelu+pingotus/varovainen silitys auttavat). Sileä neule on muuten ihan nättiä, mutta se kerros, jolla kroppaosa ja hiha nro 1 jätettiin odottamaan kunnes kaikki ihmeellisesti yhdistyvät, näyttää kummallisen vinolta - ja silmukat on poimittu oikein päin, tarkastin moneen kertaan (taas toivon noiden edellisissä suluissa mainittujen poppakonstien tehoavan). Silmukkamäärä on koosta S, senttimitat koosta L. Ja jotain mittoja sovellettu vähän itsekin. Tahtoo tämän ensi viikonloppuna Tukholmaan.

Eilen kyläilin. Pikku-J:llä oli naapurin tyttö (4-5v.) kaverina. Syötiin tosi paljon ihania "kaljaisia" - karviaisia ;)

Pakko aloittaa kohta myös sukkaneule - jos aion selvitä hereillä ensi viikon kokoukset.

I love this pattern, yarn (alpaca) and colour. But I don't like my knitting this time. The rib is so uneven - I hope soaking and blocking (or gentle ironing) will perform miracles. I've never knit a cardi (or a sweater) like this before and I do like it. Even though I just spent at least two hours trying to find a missing stitch. Actually there was one missing before the center stitch and more too many after it. But I am satisfied that I made the effort to find the mistake, because if I hadn't it would have shown very clearly in the end product. I definitely want to wear this next weekend in Stockholm!
Vastauksia:
Mustikka: Kyllä se Pikin pää siellä jossain on, se vaan on välillä niiiiin nopea, ettei tällainen rähmäkäpäläkuvaaja ja Canon pysy perässä :)
Uhoava Gnu: Yritän näiden ravintolaranskojen kanssa aivan erityisesti sitoa opetuksen mahd. hyvin käytäntöön, koska tiedän, ettei osaa kiinnosta pätkääkään. Viimeksi käännettiin yksi ruokaohje (munakas). Siis tosi simppeli, koska tarkoituksena oli myös rohkaista käyttämään omia tietoja ruoanlaitosta ja ihan maalaisjärkeä. Osin meni perille, osin ei. Nettisanakirjoista ei löydy ruoanlaittosanastoa (Battre oli kyllä suomennettu kaikenlaiseksi lyömiseksi ja turpaan antamiseksi, mutta ei vatkaamiseksi.) ja looginen ajattelukyky oli vähän kadoksissa (Mitä teet kananmunille ennen kuin vatkaat niitä? Kuorin ne...... Hhmmm....). Ei auta muu kuin jaksaa yrittää ja ennen kaikkea pysyä hyväntuulisena - kiukuttelu ei auta yhtään ketään.
Mari: Voi, toivottavasti näille ranskan aloittajille käy yhtä makeasti!
JaanaV: Tarpeeksi yksinkertaisten tekstien löytäminen on se ongelma - sanavarasto kun koostuu tällä hetkellä lähinnä tervehdyksistä ja joistakin ruoista... Mutta yrittänyttä ei lannisteta tms. Minun pitää vaan jaksaa raahata mukanani sanakirjoja ja hyvää mieltä.