2. elokuuta 2008

Nimi

Kissakuvahaaste on ollut meiltä vähän unohduksissa tänä kesänä. Tai ei unohduksissa, toisten kuvia on kyllä katseltu ihaillen, mutta omia kuvia ei ole saatu aikaiseksi. Mutta nyt. Nimi.


Pikistä tuli Piki värin takia. Kun näin nämä samettitassut ekan kerran, Piki näytti ihan mustalta - mitä se ei tosiaankaan oikeasti ole. Mutta nimi jäi. Se on hyvä nimi kutsumishuudoille: pikipikipikipikipikipiki......

Lisänimi The Batman tuli myös ulkonäöstä - pienenä herra oli ilmiselvästi lepakonpoikanen, vaikka ei kuitenkaan rohkea kuten elokuvien Batman, vaan maailman arin pikkupelkuri. Vieraitakin pitää aina mennä piiloon saunaan, sieltä voi sitten vähitellen lähestyä, kun on varmistettu etteivät ne vaan ole vaarallisia. Muitakin hellittelynimiä on ja keksitään lisää tilanteen niin vaatiessa: samettitassu, pökö, muru, murunen, sylivauva, beibi, kurraaja, pikkuhölmö.

Indyn nimeä piti miettiä hitusen pitempään. Pennut pelkääjän paikalla kopassa ajoin kotiin ja maistelin erilaisia nimiä. Teki hirmuisesti mieli nimetä lemmikki jonkin oman "idolin" mukaan: Claude Monet, Edgar Degas, Mika Waltari, Tove Jansson - mutten saanut väänneltyä sopivaa katin nimeä noista. Ja sitten tultiin kotiin, ensimmäistä kertaa ja Latz-Katz-mainoksen näköinen katti päätti heti harjoitella verhoissa roikkumista. Seikkailija siis, eli Indy Indiana Jonesin mukaan. Tykkään noista Jones-leffoista tosi paljon, vanhan ajan kunnon seikkailua höystettynä romantiikalla, Errol Flynnin tyyliin - siinä muuten oli toinen nimivaihtoehto. Sitä paitsi rohkean ja mutkattoman seikkailijan nimi sopii myös luonteenpiirteisiin. Indy on rohkeampi näistä kahdesta, ei perusta mistään hömpsötyksistä (ei esim. ole laisinkaan utelias minun ruokieni suhteen toisin kuin Piki) ja sylivauvakohtauksetkin iskevät harvemmin kuin velipoikaan.

Lisänimi The Tarzan tuli myös noista loistavista kiipeilijän ja hyppijän taidoista. Sikäli se on kyllä oikea, että vielä nykyisinkin metsäkävelyillä, nimenomaan Indy kiipeilee puihin innokkaasti. Muita hellittelynimiä: Indy Pindi, möhkö (kun Piki on muru ja se on pienempi niin, isompi on möhkö, möhkäle ei kuulosta hyvältä ;), mörrimöykky, isottelija, ahmatti, hölmö, hömelö, haukku. Tuo viimeinen tulee yhdestä äännähdyksestä. Joskus kun Indy hyppää pöydältä alas ja samalla naukaisee lyhyesti ja kovaa, naukaisu keskeytyy kummallisesti ja kuulostaa ihan äkäiseltä haukahdukselta.

Mamin karvalapset. Rakkaat. Miten ihmeessä pärjäsin kuusi vuotta ilman kissaa/kissoja?

Sain tänään vaaleanpunaisen ruusubegonian. Sitä tuotaessa sanottiin samalla:"Anteeks, että tää on vaaleanpunainen!" Mutta kun poika (se ihana, söpö, pikku-J 2v4kk) oli aamulla sanonut äidille, että tänään ostetaan vaaleanpunainen kukka. Kun äiti kysyi, miksi, kenelle, poika oli vastannut, että Villasukalle. Sydän suli :)