19. lokakuuta 2008

Kyllä!

Kuten muutkin, varoitus! Lopussa kuva iiiiiihanista sukkaklubilangoista.

No murrettahan se tietysti! Se kude neulomisen yhteydessä. Kaikki ovat varmasti jo tutustuneet kutomiseen ja neulomiseen samaa tarkoittavina sanoina (Räveltämössä tästä on taas keskusteltu innolla), samoin kudin ja kutimet ovat minullekin tuttuja, vaikken niitä kyllä itse osaa kauheasti käyttää. Mutta kommentoijat ovat opettaneet minulle lisää suomea (katsokaa tarkennuksia edellisen postauksen kommenteista:
- kujotaan kutimella
- kuteen voi unohtaa jonnekkin (siis neuleen)
- kudin eli kurin
- sukkapuikko eli kurinvarras
Kiitos teille!

Tykkään murteista, aksenteista, kielistä ihan älyttömästi (paitsi inhoan prepositioita)! Entinen kissani Juulia oli ilmiselvästi kielistin kissa. Kun luin ääneen (yksin kotona, kyllä, hullu olen), jos luin suomeksi, ei mitään reaktioita. Jos luin englanniksi tai ranskaksi, kissa tuli kovin sukkelasti kiehnäämään minun suutani/kasvojani vasten. Tosin osasi se soittaa kitaraa ja pianoakin ;) Nykyiset herrat eivät reagoi mitenkään.

Eurosportiltakin katsoin ennen muinoin aina uintikisat, koska siellä oli ihan mahdottoman kivan kuuloinen skottiselostaja ja Ranskan TV5:lta piti viimeksi tänä aamuna kehrätessä katsella, tai oikeastaan kuunnella, Quebecin uutiset, niiden aksentti on kanssa jännää kuunneltavaa.

Ajan pyörä - olet Annika tasan tarkkaan minun aivojeni kanssa samoilla linjoilla - ärsyttää kun osassa kirjoista eivät esiinny kaikki tarinan henkilöt, kerkiää unohtaa osan... Ja kyllä, kuullessani kirjailijan kuolemasta kävi minunkin mielessäni, että jokohan sarja saataisiin loppuun - tosin ensin säikähdin, että nyt sitä ei ikinä saada loppuun ;)


Vasemmalla TitiTyy (Ilun värjäyksiä) ja oikealla SecretWool. Ihania. Vasemman värit eivät ehkä ne ole ne kaikkin omimmat lemmikit, mutta on kyllä terveellistä välillä tehdä muustakin kuin punaisesta ja vihreästä. Tykkään langan tiukasta kierteestä ja napakasta tunnusta todella paljon. Raaskisiko tästä ihan oikeasti tehdä sukat? Ehkä.

Oikean värit on ihanat - vaikka siellä on liilaa seassa. Ja mikä pehmeys! Tästä ei kerta kaikkiaan voi tehdä sukkia, tahtoo isona (=kerällä) hanskoiksi. Herkkää pitsiä. Pitää kaivaa jokin kiva mallineule.