13. lokakuuta 2008

Sitä

Vieraita. Pitkästä aikaa. Olin etukäteen ihan varma, että Piki painaltaa pää viidentenä jalkana saunan perukoille, eikä uskaltaudu ulos ennenkuin aikaisintaan puolen tunnin päästä. Indy on aina vähän rohkeampi. Mutta kyllähän kissa kissaihmiset tunnistaa! Vähän piti kurkkia kylppärin ovelta, mutta alta aika yksikön oltiin jo kurraamassa ja leikkimässä ja vaatimassa hellittelyjä. Jopa Indy vaati hellittelyä ihan vierailta ihmisiltä!

Paikallisessa K-kaupassa oli tänään olo kuin Liisalla Ihmemaassa. Kaikki tavarat (no, ei ihan kaikki, mutta melkein) ostoskärryissä siellä sun täällä ja asiakkaat yrittivät bongailla tarvitsemiaan tuotteita sieltä sun täältä. Muutaman tavaran löysin itse, paria kysyin myyjiltä ("Oliskohan kellään hyvää arvausta, mistä löytyisi....?") ja lopulta luovutin ja hain Siwasta loput. Siis remontti alkaa olla loppusuoralla, nyt vaihtavat kylmäkalusteita. Tarjoaisikohan uusi kauppias (vaihtui viime vuodenvaihteessa) vihdoinkin tervetuliaiskahvit remontin jälkeisten avajaisten yhteydessä?

Koulullakin oli kummallista. Hiljaista, tyhjää, autiota. Sain onneksi suunnittelemani homman tehtyä, eli enää ei tarvitse sinne lomalla mennä. Paitsi ne kokeet on YHÄ korjaamatta. Ja mulla on kuulemma päivänavausvuoro loman jälkeen tiistaina. Valmis (tai editoitava) teksti olisi - koululla....

Siivoamisesta (erityisesti raivokkaasta sellaisesta) on kuulkaa hyötyä! Viime perjantaina tai sen jälkeen (tänäänkin piti imuroida) olen löytänyt: kadonneen Shettikseni (takin hihasta), 3½ mm Knitpicksin kaapelittoman pyörön (keittiön kaapista, karkkilootasta?! Tilasin uudet jo elokuussa.), lankaa (lähinnä sukkalankoja mm. Muumipeltipurkeista olkkarin hyllystä), virkkuukoukkuja sohvan välistä ja kohtuullisen paljon kissojen leluja sohvan alta.