8. marraskuuta 2008

Hiki

Eilinen oli sarjassamme "päivät, jolloin voisi olla vähän vähemmän vauhtia".

Aamulla kaksi tuntia 9lk:n ranskaa. Kokeet. Sitten tuhatta ja sataa Mikkeliin (ystävällinen kollega hoiti lukion koevalvontani). Välillä Jkylä-Vaajakosken ABC edessäni ajoi venäläisissä rekkareissa Lada Kalinka, jonka kuskilla ei kyllä ollut ihan tarkkaa käsitystä liikennesäännöistä.... No, okei, kaikki suomalaisetkaan eivät tiedä miten vilkkuja käytetään liikenneympyrässä, mutta ABC:llä herra/rouva veti pihaan sisään liikenteenjakajan väärältä puolelta...

Mikkelissä ensin Mammalle, sitten pankkiin, sitten pesukonekauppaan (tuhannet kiitokset Mustalle Pörssille erinomaisesta asiakaspalvelusta), Pirtin Kehräämölle (kehräämön takaa olivat kaikki puut kadonneet - maalämpökenttä kuulemma - lapsuuteni maisemat muuttuvat!) takaisin Mammalle, pesukone tuli (poistovesiletku yletti, tulovesiletku ei ja virtajohto ei - tulovesiletkun saimme asentajalta), takaisin kaupungille (jatkojohto ja kynsileikkuri), takaisin Mammalle. Opettelimme käyttämään konetta (pitänee kohta soittaa ja kysyä miten meni, Mammaa hämmästytti suuresti ohjekirjan mainitsema yli kahden tunnin pesuaika.) Kotiin. Rankka päivä. Nukahdin sohvalle yhdeksältä.... Heräsin kun katzit vetivät rallia pitkin huushollia käyttäen minua ponnahduslautana.


Pirtiltä hain jotain salaista ja tuota ihanaa oranssia karstalankaa. Sitä on ennestäänkin hitusen jäljellä, mielestäni se huopuu aivan ihanasti. Otin itselleni myös vihdoinkin nuo tossukat - olen niitä sovitellut ja katsellut jo tarpeeksi monta vuotta. Nyt vain harmittaa, että olisi pitänyt myös ottaa kumipohjaiset töihin... Hauskinta Pirtillä oli, kun toimin kuriirina ja soitin Teisalle, että mitäs laitetaan - tosi hassua ja kiva kuulla vihdoinkin toisen ääni. Ja Tampereella mekin tavataan!