29. marraskuuta 2008

Tylsää

Kissoilla on nähtävästi tylsää kun ei leluhiiriä anneta. Tai saivathan tänään uusia ja erilaisia kaupasta, mutta eivät ne olleet kivoja... Joten, tehdään sitten omia leluja, vaikkapa emännän ihanista tulppaaneista. Kuvassa asialla Indy, mutta suurimman osan taiteesta/tuhosta on aikaan saanut Piki.


EDIT: Pingottaminen on hyödyllistä. Se tietenkin avaa kuvion, mutta myös paljastaa mokat.... Olen kompastunut superhyperlahjakkaasti omaan nokkeluuteeni. Onneksi huivi jää itselle, eikä mokaa huomaa kovin moni... Paitsi te kaikki huomisen jälkeen ;)

Etualalla melkein valmis huivi. Lanka riitti, langanpäät päättelemättä ja pingotus (ensi yönä). Lanka on SNY lähettämä ihana Utunan Lempi, joka eri valossa näyttää aina ihan eri väriseltä. Koululla ja valokuvissa se on selvästi vihreää, mutta tuolla sohvan nurkassa ihan harmaata.

Malli on Triangular Summer Shawl Nancy Bushin upouudesta kirjasta (jonka minä onnekas sain Book Depositorystä). Vaikka kirja ja huivi ovat ihania, kritisoisin tätäkin teosta yhdestä pointista: tästä huivista ei ole yhtäkään kuvaa, jossa näkyisivät huivin kulmat. Ja minä olisin tarvinnut sitä kuvaa.... Huivi aloitettiin niskan pitkällä sivulla. Siis luotiin silmukat koko pitkään sivuun ensin, neulottiin pitkän sivun reunapitsi ja jatkettiin keskiosiolla. Lopuksi olisi pitänyt neuloa erikseen kolmion reunasivujen reunuspitsi ja ommella se kiinni keskiosaan. Minä kiersin tapani mukaan ja poimin sopivasti silmukoita ja neuloin reunuspitsin suoraan kiinni työhön. Mutta noista kulmista sanottiin vain:".... matching... with the ends of the top lace edge to form a continuous piece." Mutta kun tätä ennen oli käsketty neuloa reunapitsi chartin mukaan ja sen reunojen kuviot eivät täsmää nätisti yläreunan kuvioon - ellei sitten olisi aloittanut sivureunojen pitsin chartin keskeltä... En purkanut, toteutan tuon seuraavaan versioon. Eikä tuota huomaa kukaan muu kuin minä ;)