2. joulukuuta 2008

:)

Tyttö tuli! Iso, kaunis neiti. Toivottavasti pääsen pian vierailemaan. Isoveli nukkui yön hienosti, mitä nyt yski (ja minä kuuntelin, en osannut nukkua vieraassa huushollissa) ja kerran nousi istumaan ja unenpöpperössä kyseli, missä tyyny? Toisen kerran hätkähdin horteesta hereille kun kuulin:"au, au, au...." Säikähdin, että ei kai vaan ole kuume noussut tms. Kuuntelin tarkemmin ja jee:"mau, mau, mau..." Hilma vaan osoitti mieltään... ja teki läjän laatikon viereen.

Omat murut ovat tämän iltaa olleet tosi hellyysvajauksellisia ja säikähtäneet joka kerta kun olen lähestynyt ulko-ovea.

Tämä kasa - osa on vanhoja jämiä, osa ostettu reilu viikko sitten. Pitsin jälkeen siis jotain ihan erilaista tajunnan virtaa. Kasa kiinnostaa poikkeuksellisesti myös herroja. Toinen vaanii sohvapöydän (rottinkikori) takana ja toinen hipsuttelee ympäri kasaa. Vauhdilla kimppuun ja pyörintää kasan seassa. Ja kyllä. Kasaa on ihan pakko säilyttää lattialla, jotta voi neuloessa sommitella, mikä väri pääsee seuraavaksi puikoille.

Kuuntelin soffalla torkkuessani alkuillasta Naapureita ja ystäviä tv-sarjaa. Siellä tohtorin vaimon yllättäen paikalla tupsahtanut äiti antoi tohtoreille neulottuja lahjoja ja totesi toisten ihmetellessä neulottua kravattia:"Needlework is the broadest of churches". Suomennos oli, että neuloen voi tehdä mitä tahansa. Kiva sanonta.