25. helmikuuta 2009

Jospas

Heräsin yöllä yhdeltä mahtavaan kissan sähinään ja murinaan. Pikainen tarkistus: Piki, mun kainalossa, pää pystyssä uteliaana. Indy, lattialla, uteliaana. Hilma, lattialla - leikkimässä Ikean ampiaiskissanlelulla! Hilma leikkii! Se toisti homman vielä useamman kerran tuossa aamupäivällä. Samalla pitää kuitenkin varmuuden vuoksi murista jotta pojjaat, erityisesti Indy, pysyvät sopivalla etäisyydellä. Tosin näin tänään myös, kun Hilma-rouva tuli syömästä, kävi uhittelemassa Indylle ja poistui tyynesti sängylle nukkumaan. Meillä on Queen!
EDIT: Hilmahan on meidän vakiovieraamme (työkaverin ja sen vaimon kissa. Kuva mm. täällä.)

Soitin ja kyselin läppärini tilaa. Hoidonhan piti kestää 1½ viikkoa. Kuulemma viime perjantaina on tilattu varaosa, joka oli puhelimessa olleen rouvan mukaan kirjattu koneelle nimellä prosessori! Iiiiks, onko koko homma posahtanut? Vaiko sitten tuuletin? Ei taatusti tule tällä viikolla kotiin.


Ei ole pinkki, vaan rehellisen punainen, sellainen semisolidi.

Kuvassa Cadenza-takki. Joo, on se aikuisen naisen (eikä edes ihan pienen naisen) kokoinen. Eikä ole toppi, vaan takki. Takakappale on valmis. Sinne tulee vielä jotain lisää erikseen ylälaitaan. Etukappaleiden ylimmät suirut puuttuvat (seuraava homma) ja reunoihin tulee niihinkin jotain lisää, jotta yltää minun suklaamassuni ympäri. Hihat puuttuvat kokonaan vielä - aion tehdä ne ylhäältä alas.

Se puuttuva jotain on palmikkopaneeli, joka kiertää nappilistan vieressä ja niskan takaa. Takana tehdään kääntämiset (kulmat) lyhennetyin kerroksin. On vaan yksi ongelma, jonka takia ei ole mitään takuuta siitä kuinka paljon tämä valmiina muistuttaa ohjettaan... Lyhensin mallia noin reilut 10 cm. Ja jossain vaiheessa välähti: eihän se palmikkopaneelin kuvio välttämättä todennäköisesti osu yksiin tämän uuden pituuden kanssa... Varsinkaan kun nuo takakulmat pitää osuttaa. Ohjeessa kun palmikkopaneeli neulotaan etukappaleiden alareunasta niskan keskelle, silmukoidaan ja kiinnitetään erikseen. Luulisin kuitenkin kaiken olevan mahdollista, jos... Siis jospas aloittaisinkin tämän paneelin sieltä selästä, takaa keskeltä? Siis loisin silmukat (virkkausaloitus?) eka puolikkaaseen, yrittäisin jopa ehkä jollain konstilla kiinnittää samalla kun neulon? Virkkausaloituksesta olisi helppo poimia silmukat ja tehdä toinen puolisko. Siten saisi identtiset ja oikean pituiset?

Ainoa mitä en ole yhtään uskaltanut pohtia, miten palmikkopaneelin ruutukaavio suhtautuu tällaiseen ylösalaisin heittämiseen? Elämässä pitää olla haasteita!