22. maaliskuuta 2009

Balleriinat

Kissojen kaapinvalloitustouhuja on seurattu ahkerasti ja voin raportoida, että Piki hyppää sekä sivupöydältä että lattialta. Tuo lattiahyppy oli kyllä aikamoista yritystä ja suunnittelua, mutta kyllä se todellakin onnistui. Hassua sinänsä, että ulkona Indy on se joka kiipeää korkeammalle ja innokkaammin... Aloittivat kaappitouhunsa aamulla viiden jälkeen... 

Jotain pientä ja sievää valmista. Vain yksi kuva, kun en millään saanut tarkkoja kuvia ja sitten loppuivat akut ja nuo vara-akut ovat surkeat.


Malli: Balleriinahansikkaat (omasta päästä, idean tuohon rannehörsylään sain Jatalta)
Lanka: Sublime angora merino (kamalan karvastavaa), 83 g
Puikot: 3 mm

Suloiset, pehmeät, kissojen mielestä ihkut. Alussa oli vain kerä (toinen kotona) lankaa ja puikot, ei ohjetta eikä mitään mahdollisuutta päästä käsiksi kirjoihin tai nettiin jotta löytäisi ohjeen. Joten omasta päästä jotain pientä. Ja oli muuten harvinaisen kivaa vaan antaa mennä posottaa sen mukaan kun mieli teki. Olisin ehdottomasti halunnut valkoisia helmiä näihin, mutta kun ei ollut. Ehkä seuraaviin.

Mutta on ongelma: mulla on jo herra ties kuinka monet hansikkaat... Ja ne muutkaan eivät osoita mitään kulumisen merkkejä ahkerasta käytöstä huolimatta. Ehkäpä nämä pääsevät joskus lahjaksi ja jäävät nyt siis odottelemaan aikaa tulevaa tuonne lahjahyllyyn. Se onkin tyhjentynyt kiitettävästi.

Olen myös ryhtynyt uhkarohkeaksi keittiössä. En siis osaa kokata, leipoa kyllä, mutta sitäkin vain tiukasti ohjeiden mukaan. Eilen tein kasvissosekeittoa ilman minkäänlaista ohjetta, noin niin kuin näppituntumalla! Ja hyvää tuli. Joku varmasti sanoisi, että ei pahemmin mausteita, mutta kun mausteet saa nenän tukkoon... Tosin siitä tuli aika kokkareista, kun ainakin 15v. sauvasekoittimeni terä on tylsin tässä maailmassa.... Eikä sitä saa vaihdettua. Sijoitin tänään netin kautta uuteen sauvasekoittimeen.

Tänään myös leivoin. Pikin avustuksella. Se on vielä uunissa, joten lopputuloksesta en tiedä. Perusmurotaikina (en käytä kaupan, ne ovat kuivia), luumuja puolikkaina (tuoreita, hyviä!), puolukoita (joita Piki olisi ehdottomasti halunnut jalkapalloiksi), inkivääriä ja rahka päälle (rahkaa, kananmuna, sokeria, vaniljasokeria). Katsotaan ja maistellaan hetken päästä! En ole eläissäni leiponut luumuista mitään.