23. maaliskuuta 2009

Pätkiä

Kiitos teille kaikille! Jotenkin kummallisesti huomasin aamulla töihin ajaessani, että ne edellisen postauksen balleriinat olivatkin eksyneet omiin käsiin.... No, teen uudet lahjavarastoon. Nehän oli toteutettu niin, että tein ensin erikseen sen varsihörsylän (joka käytössä jää tosi nätisti takin hihan päälle), sitten joustimen ja joustimen päättyessä kiinnitin varsihörsylän ottamalla yhden silmukan joustimesta ja yhden hörsylästä ja neuloin ne yhteen.

Uusi Ullaneule on täällä ja tänään! Kivoja, erityisesti palmikkoleikki viehättää silmää. Yksi lankavaihtoehtokin löytyisi, tosin se on hieman ohuempaa... Pitänee testailla. 

Kissakommenteista myöskin kiitos - riiviöiden kanssa elämä ei koskaan ole ainakaan tylsää. Olen unohtanut kertoa, mutta la-su yönä heräsin syvästä unesta yhden aikaan - joku oksentaa. Joku oksentaa mun SÄNGYSSÄ! Piki. Sängyn laidalta alas, eli helmalakana ja matto pesuun ja vähän lattian pesua. Ne on mun karvalapset. Piki tarttee ehdottomasti noita vehnänoraita, jotta oksentaminen pysyy kurissa. Ja oraat mokomat ovat tällä kertaa itäneet tosi hitaasti. Nyt on semmoinen pehko, että käyvät oma-aloitteisesti syömässä. 

Luumupiiras. Siis ihan perusmuropohja alle, luumut halkaistuina päälle (olisi pitänyt laittaa pienempinä palasina/viipaleina), puolukoita ripotellen päälle (rakastan yli kaiken puolukoita!), sopivasti inkivääriä purkista (uunista otettaessa inkiväärin ansiosta uskomattoman viehko tuoksu) ja rahkaseos päälle. En laita rahkaseokseen kermaa, tulee liian makea mun makuun. Oli yllättävän hyvää, kuvaa ette saa kun ei se näytä mitenkään ihmeelliselle. 

Ranskan yo tänään. Kirjoitelmissa (tai nykyisinhän ne ovat lyhyitä viestinnällisiä kirjoitustehtäviä) ei ollut vaihtoehtoja. Toisessa (niitä oli siis kaksi) oli tosi epämääräiset ohjeet, jotka opiskelijat olivat tietenkin käsittäneet todella eri tavoin. Hankala, hankala arvostella. 

Tekstejä oli todella monta ja todella laajalta alueelta sanastollisesti. Onhan yo-koe koko koulun päätöskoe ja mittaa siis laajaa osaamista, mutta vähän tuntui liioittelevalta, että olisi pitänyt tietää mm. että puce on paitsi kirppu, myös mikrosiru.... Ei esiinny ainaskaan meidän kirjassa, eikä tämä tyhmä ope ole sitä tajunnut ottaa esille.