28. maaliskuuta 2009

Täpinäkärvistellä

Ensimmäisen kerran bloggerin käyttöurani aikana. Kuva kääntyy kyljelleen bloggeriin ladattaessa. Sitkeästi. Teki muuten saman Flickriin ladattaessa. Mutta Flickrissä sen voi kääntää :)

pyorea

Kissakuvahaasteen aiheena on tällä viikolla pyöreä. Pennusta asti riiviöiden silmät ovat herättäneet ihmetystä Hilma-rouvan kotijoukoissa. Hilman silmät ovat aina sirrillään. Se selvästikin vahtii maailman touhuja. Näillä herroilla silmät ovat aina uskomattoman isot ja pyöreät. Toki mustuainen on ohut sirppi, kuten tässäkin, mutta siis koko silmä on muodoltaa hervoton juustokuu. Aina. Varmaankin ihmettelevät maailmaa.

Toissapäiväinen rouhea on edistynyt 15 cm. Iski vaan epäilys... iso? Tahdon siis kunnon villapaidan, sellaisen vähän reilun, jotta sitä voi pitää keväällä takin tilalla. Alle pitää siis mahtua pitkähihainen tavispusero. Tänään, kohta, kaupassa käynnin jälkeen, jaan kahdelle pyörölle ja tutkailen.

Uusin Kodinkuvalehti (7/2009), sivu 85: Näin onnistut - Suurilla puikoilla ja virkkuneuloilla neuletyöt valmistuvat vauhdikkaasti...... Murretta vai.... En ole ikinä kuullut (mutta sehän ei mitään takaa).

Täpinöidä ja kärvistellä. Ihania, veikeän kuvaavia sanoja. Täpinöidä on minusta positiivinen ja kärvistellä negatiivinen (henkilökohtaisia tuntemuksia), joten jos nämä yhdistäisi, saisi sellaisen sopivan kiduttavan-onnellisen sanan.... Täpinäkärvistellä?

Eilen töissä, opehuoneessa puolen päivän aikaan. Toim. huom. Opettajanhuoneissa jutut perjantai-iltapäivisin voivat olla aikas levottomia...
Osallistujat: joukko opettajia, pari sijaista, yksi kouluavustaja. Pääosissa miesope (omaa mielettömän upean, kiiltävän, paksun ja pitkän poninhännän (josta olen kateellinen)) ja naisope (omaa myös upean, paksun hiuskuontalon):

Nainen: Mutta onko sitä leikattu ikinä (siis sitä ponnaria)?
Mies: Tä? No, on. Viimeksi kaks kuukautta sitten.
Nainen: Mutta siis, onko sitä ikinä leikattu sillein kunnon miesten tapaan?