30. maaliskuuta 2009

Tyhmä

Sarjassamme tämä neuloja ei ikinä viisastu, ei edes vanhetessaan.

Mallitilkku tuli tehtyä, ja vielä ihan paikkaansa pitävä. Tosin nähtävästi kerrostiheys heittää kuitenkin jonkin verran, mutta sillä ei onneksi tässä neuleessa on mitään väliä.

Mutta yhä edelleenkään en osaa lukea ohjetta. Tai kyllä, siis luin ohjeen ennen aloittamista kokonaan läpi - eikös kaikki tee niin? Mutta en nähtävästi sisäistänyt mitään lukemastani.

1. Jostain syystä huomasin hieman ennen kainaloita, aloittaessani kuviota, että mullahan on jotenkin kummallisesti 10 silmukkaa liikaa. Paitsi että kuvio on jaollinen 12:sta joten mulla on vaan 6 silmukkaa liikaa. Ei haittaa, mennä posotetaan vaan.

2. Tässä vaiheessa tajusin myös, miksi tämä oli ollut täydellinen tv-neule: ei mitään muotoiluja. Epäilytti, onko minusta tullut neulesnobi kun kaipaan tuollaista hienostelua?

3. Vain hetkeä myöhemmin, kainaloissa, tajusin yhtäkkiä, että hei, laatikkohihat?!?!? Miten en tajunnut ohjetta lukiessani? Milloin viimeksi olen moiset tehnyt?

4. Säästellessäni etukappaleen silmukoita kaula-aukkoa varten, tajusin jotain ihan kamalaa. Poolokaulus. Enhän minä voi sellaisia käyttää! Oksettaa ajatuskin. Kyllähän se tuossa kuvassakin on, joten.... Ok, myönnetään, se on löysä, todella löysä. Ehkä sitä voisi ajatella, oksentamatta. Eikä tähän oikein resorikauluskaan käy. Onneksi on aikaa pohtia.

5. Mitähän hihoista paljastuu?