10. huhtikuuta 2009

Tweed


Valmistuihan se! Eka viikko meni superhypervauhdikkaasti ja tuntui jo, että tästä tulee elämäni nopein pusero. Toinen viikko (ja kolmas) oli täi tervassa fiilistä. Ja sitten ollaan tässä. Ihan täysin tyytyväinen en ole, ja voi olla, että helma kokee vielä hitusen muodonmuutosta. Mutta ensin pitää koekäyttää muutaman kerran. Eli, takatalvi, tervetuloa! Nimim. viime yönä satoi 15 cm lunta.

It's finished - finally! At the beginning this one flew on the needles, I felt like this was going to be the fastest knit ever. But then... In the second week I didn't have any time and everything slowed down remarkably. I'm satisfied but not overjoyed. I might do something about the hem, we'll see, I'll have to wear this one a few times first.


Malli/Pattern: Placed Cable Aran (Interweave Knits Fall 2007)
Lanka/Yarn: Rowan Felted tweed, kaksinkertaisena, 585 g / yarn doubled, 585 grams
Puikot/Needles: 4,5 mm


Lanka oli ehdottoman ihanaa. Kunnon villaa, laatulankaa. Neljä kerää jäi jäljelle ja käyttämissäni kahdessatoista ei ollut yhtään solmua. Vaikka neuloin kaksinkertaisena, lanka tuntui "yhtenäiseltä", huopuu varmaan todella hyvin.

I didn't knit exactly according to the instructions. I knit in the round up till the armpits. I joined the shoulder seams with the three needle bind off. I picked up the stitches of the armholes and knit the sleeves downwards. No ribbing in the sleeves either.

Tarkoitus oli saada aikaan hieman reilu, toisten vaatteiden päälle heitettävä rento ja raavas pusero. Tulikin vähän liian hyvin istuva. Mutta villavaatteilla on taipumusta löystyä käytössä (ainakin minulla), joten elän toivossa. Kaulus on siinä ja siinä rajalla voinko pitää oksentamatta, yritän opetella. Ohjeen mukaan kauluksessa pitäisi olla 88 silmukkaa, minulla oli 10 enemmän ja silti se ei ole yhtä rento kuin ohjeessa.

Neulottu pyörönä (toisin kuin ohjeessa) kainaloihin asti. Olkasaumat kolmen puikon päättelyllä, hihat ylhäältä alas (silmukat poimittu suoraan). Hihoihin en tehnyt ollenkaan joustinta, halusin samanlaisen rullaksen hihansuihin kuin muuallakin. 

Nautin tästä systeemistä. Ei tarvitse ommella saumoja eli pusero on heti puikoilta pois päästessään valmis! Lankojen päättely? Mitä se sellainen on? Tunnustus: päättelen itselleni jäävistä neuleista vain ne strategiset langat, jotka näkyisivät ulkopuolelle...