11. toukokuuta 2009

Punaista

Hellurei ja hellät tunteet! Ihan mahdoton päivä. Kiire. Suututin ysiluokkalaiset (viikon ainoa englannin tunti enkä antanut heidän mennä valmistamaan koristeita), sain hyviä uutisia, sain väärän paketin (tai oikean paketin mutta väärää sisältöä, jota en ehkä (hetken miettimisen jälkeen) palautakaan, vaan tilaan lisää - ovela myyntistrategia), söhelsin, sekoilin, juoksin paikasta toiseen, totesin yhden hengen hotellihuoneiden hinnat järkyttäviksi ja meinasin kuukahtaa nälästä (kun ei ehtinyt syömään). Unohdin ostaa suklaata!!! 

30 grammaa lankaa. Alunperin Bergschafwolle rohweiss in Flocke Marilta  Pirkon kautta. Kotiutui jo viime syksynä, pesin heti, värjäsinkin suht koht pian, sitten lopahti. Värjätessä nimittäin osa huopui... Kuumennettu siis jonkin kirjan ohjeiden mukaan pienissä elmukelmuun käärityissä nyyteissä - en tee toiste tai ainakin pidän lämmön alempana. Karstaamista käsin kokeilin ja luovutin samantien. Nyt, kiirastorstaina sain vihdoinkin karstamyllyn ja sillä onnistui. Tosin olkapäät kipeytyivät... Vieläkin piti nyppiä pahimmat huovutukset pois, mutta sitten jossain vaiheessa luovutin ja päätin tehdä efektilankaa. Kehräsin ronskilla otteella, välillä vahingossa ohutta, mutta periaatteessa erittäin klimppistä. Anteeksi, ei klimppistä, vaan pampulalankaa!!! Siis minähän ratsastan taas muodin harjalla ;)

Aika karkeaa käteen, mutta värien sekoittumiseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Värjäsin siis Ashfordin happoväreillä varmaan viittä tai kuutta eri sävyä punaista, rehellisen punaisesta rusehtavaan, pinkkiin ja purppuraan. Varsinkin se purppura näytti ensin kovin ärtsyltä, mutta karstatessa sekoitin värit. Ja lopputulos miellyttää silmää. 

Ei aavistustakaan mitä tästä neulon tai milloin. 


EDIT - otsikko unohtui ekalla julkaisukerralla ja blogilista ei sitten huomaa ollenkaan... Siksi lisätekstiä ja uusi kellonaika...