30. toukokuuta 2009

Koiria

Nyt se alkaa. Kesä ja loma. Tarkoitus oli olla vaan, ei aikatauluja eikä suunnitelmia. Jotenkin kummasti molempia on kertynyt. Hankala kirjoittaa kun kuivattelee kynsilakkaa samalla. Se vihreä toppi muuten ei pääse kevätjuhlaan. Pelkään hikoilevani tässä helteessä kuin pieni sika, joten pellava on viileämpää. Otin puoli tuntia sitten kaapista myös uudet puuvilla-rami pöksyt - ne on jo nyt kauttaaltaan Indyn valkoisissa karvoissa. Huoh. Pitäisi vielä päättää mitkä kengät ja kaivaa jostain teippiharja.


Kissakuvahaaste ja kissa kuin koira. Näistä ehdottomasti koiramaisempi on Indy. Kun vahingossa siivotessa tms. kosketan flexejä, herrat syöksyvät paikalle kuin ohjukset:"uuuuuuuloooooooossssss!". Ulkona Indy vetää hihnaa kuin huonosti koulutettu tai kouluttamaton koira. Se kahlailee rannassa hyvin epäkissamaisesti ja osaa myös haukkua. Kun se hyppää keittiön pöydältä alas ja samalla maukaisee, monesti kuuluu vain lyhyt hyvin haukahdusmainen ja erittäin kova ääni. Kumpikin seuraa emännän touhuja hyvin koiramaisesti ja ovat myös erinomaisia (kuten kaikki entiset koirani) matkustajia autossa.

Tänään en taida kuljettaa neuletta mukana. Eilen sain yhden reunapitsin tehtyä. Teen jälkikäteen toiseen päähän liitettävän reunan ensin, jotta voin sitten mennä posottaa kunnes lanka loppuu. Kaunista, herkkää. Harmi, että lankaa on niin vähän.