28. kesäkuuta 2009

Kirsikka - Cherry

Kuvaaminen jatkuu. Viikko sitten tilasin Bosworthiltä tämän ihanuuden. Se lähti postiin maanantaina ja oli minun ovellani torstaiaamuna! Ennätysnopeaa toimintaa. Kaiken lisäksi asiakaspalvelu oli muutenkin todella huippuluokkaa, mm. Sheila oli kaivanut minut esille Ravelrystä ja hänellä on kuulemma on ollut aikoinaan kissa, jonka nimi oli Kissa (siis suomeksi!).

More pictures (I do love taking pictures - yesterday's post was all about that). One week ago I ordered this beauty from Bosworth. It started its journey to me on Monday and on Thursday morning it was on my doorstep - amazingly quick! The customer service was extremely kind and first class all the way. Sheila had e.g. dug me up in Ravelry and I heard that she had had a cat called Kissa (= a cat in Finnish)!


Kaunokainen on kirsikkapuuta, käsintehty, silkkisen sileä ja painaa vain 11 grammaa. Vertailun vuoksi, ensimmäinen (ja tähän mennessä ainoani, Asfordin värttinä painaa 87 grammaa). Ero on iso. Asfordia myydään usein aloittelijoille ja täytyy myöntää, etten ymmärrä miksi. Lanka katkeaa helposti, se ei pyöri kuin hetken ja kolahtaa sitten lattialle. Melkein tappoi minun kiinnostukseni värttinöintiin.

This beauty is handmade of cherry, silky smooth and weighs only 11 grams. So far my first and only spindle has been an Ashford one and that one weighs 97 grams. Asford is often sold to beginners and frankly, I don't understand why. The yarn gets easily broken, it doesn't spin long and fall easily on the floor. It nearly killed my interest in spindles.


Piskuinen Cherryni pyörii kuin enkeli, reittä vasten vauhtia otettaessa se pyörii myös kauan. Koska se ei paina höyhentä enempää, sillä on todella helppo kehrätä ohutta lankaa. Nyt pitäisi vain oppia kertaamaan värttinällä...

My tiny Cherry spins like an angel. When I spin it against my thigh, it gets such good speed that it also spins long. And as it doens't weigh more than a feather, it's so easy to spin thin yarn with it. Now the only thing I need to learn is how to ply with a spindle...


Joo, ei multa tekeminen lopu...